Hier word ik nou blij van

Hier word ik nou blij van | Parketblad
Hier word ik nou blij van | Parketblad

UTRECHT/AMSTERDAM- Hoe maak je mij blij op een druilerige vrijdagochtend? Met skateboards gemaakt van gerecycled stadshout.

Woody Skateboards maakt rolplanken van bomen uit stadsparken in Amsterdam en Utrecht die door de gemeente zijn gekapt. Eiken, essen, zelfs kersenhout, het komt allemaal terug in de ambachtelijke gemaakte decks van het jonge bedrijf. De makers van Woody verwoorden het als volgt (vertaald in het Nederlands):

"Skaten heeft zijn wortels met de natuur en het doe-het-zelf karakter van vroeger verloren. Onze borden worden voor 100% gemaakt uit lokaal hout. Van bomen die moesten worden gekapt om plaats te maken voor een bedrijf of een weg. Ieder board is uniek omdat iedere boom uniek is. Van ieder skateboard weten we waar het hout vandaan komt, de leeftijd van de gekapte boom en waarom de boom gekapt is. De vorm van het board is retro, de wielen en ophanging zijn supermodern."

Natuurlijk, het is makkelijk om een dergelijk initiatief cynisch weg te lachen als jonge honden hipster gereutel. Maar dat doe ik niet. Ik ben te oud en te zwaar voor een dergelijk vervoermiddel, maar ik juich het initiatief volledig toe. Hergebruik van hout is in mijn ogen altijd goed, helemaal wanneer het hout is dat door bomen hatende gemeenten (want bomen kosten geld, niet alleen door het onderhoud aan de boom zelf maar ook door alle fietspaden en stoepen die door de wortels worden ontwricht) wordt gekapt. Roll on, Woody crew! Bekijk de mooie boards op www.woodyskateboards.nl

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen