HMC haalt ruim €12.500 op voor Serious Request

22-12-2015
HMC haalt ruim €12.500 op voor Serious Request

HMC haalt ruim €12.500 op voor Serious Request

ROTTERDAM- Net als anderen jaren heeft het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam zich weer ingezet voor het goede doel van Serious Request.

Donderdag 17 december was er voor geïnteresseerden, leerlingen en medewerkers de mogelijkheid zich op te geven voor een workshop en konden er diverse zelfgemaakte producten worden gekocht. In totaal is er €12.618 bijeengebracht voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden, het bedrag zal worden overgemaakt naar 3FM Serious Request.

Na jaren een eigen glazen huis te hebben gehad, heeft het HMC in Rotterdam dit jaar het roer omgegooid. In het nieuwe gebouw was de mogelijkheid om kennis te maken met de expertise van docenten en leerlingen van het HMC. Zij organiseerden allerlei workshops zoals, het maken van betonnen kerstversiering, een houten krukje maken, een sjaal breien met je handen, perspectief schetsen en nog veel meer. Ouders, leerlingen en anderen geïnteresseerden konden in de pauze van iedere workshop HMC-producten kopen op de kerstmarkt, zelfgemaakte hapjes en drankjes nuttigen en bingo spelen. Locatiedirecteur Denny Terlouw vertelt: “Mooi om te zien hoe onze leerlingen zich ook dit jaar weer inzetten voor het goede doel. Zeker omdat het direct iets oplevert voor hun leeftijdsgenoten in oorlogs- en conflictgebieden.”

Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches  werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.