Hoe kies je de juiste ondervloer voor laminaat?

Hoe kies je de juiste ondervloer voor laminaat? | Parketblad
Hoe kies je de juiste ondervloer voor laminaat? | Parketblad


BIELEFELD (D) – Naast de Nederlandstalige technische gids voor ondervloermaterialen voor laminaat, is er sinds kort ook een flyer in het Nederlands om aan klanten mee te geven. Die kunnen in deze overzichtelijke brochure lezen hoe je de juiste ondervloer kiest voor een laminaatvloer. Zowel de gids als de flyer zijn gratis te downloaden op www.eplf.com.

 

Beide documenten vloeien voort uit de nieuwe technische beschrijving CEN/TS 16354 van de Europese Producenten van Laminaatvloeren (EPLF). Deze stelt zowel professionele verwerkers als consumenten in staat ondervloeren voor laminaat te vergelijken op basis van toepassingsgerichte gemeten eigenschappen. Een belangrijk punt hierbij is dat de ondervloer in staat moet zijn het kliksysteem van de vloer te beschermen en vorming van voegen/scheuren tegen te gaan. Ook is er ruime aandacht voor het toevoegen van comfortverhogende aspecten, zoals het isoleren van contact- en loopgeluid.

 

Pvc/vinyl

Essentieel bij de nieuwe technische beschrijving is dat de ondervloer en laminaatvloer als één GEHEEL worden gezien. Hierbij is de keuze van de ondervloer medebepalend voor de duurzaamheid van de vloerbekleding op korte en lange termijn. De bedoeling van de technische beschrijving is om, op basis van gelijke testmethodes, vergelijkbare testresultaten te leveren waarmee voor een bepaalde toepassing het meest geschikte vloerbekledingSYSTEEM is te kiezen. Een combinatie van laminaatvloer en ondervloer dus. De technische beschrijving heeft eisen op basis van: 1. De ondergrond/constructie; 2. Het gebruik; 3. Akoestiek. Ook zusterorganisatie Multilayer Modular Flooring Association, die zich onder meer met pvc/vinyl-vloeren bezighoudt, heeft onlangs een technisch merkblad uitgeven. Dit is in het Duits en Engels te downloaden op www.mmfa.eu.

Beeld: EPLF 2014.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen