Hoge weerstand tegen slijtage

24-08-2022
Hoge weerstand tegen slijtage

Lindura van MEISTER is een natuurlijke houten vloer met net dat beetje extra, want het is duurzaam, robuust en geschikt voor alledaagse uitdagingen.

Hoge weerstand tegen slijtage

In vergelijking met standaard meerlaags parket wordt voor het Lindura-oppervlak slechts 1/8 van het waardevolle hout als grondstof gebruikt. Voor de productie van Lindura wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Wood-Powder-technologie. Wood Powder is een fijn poeder gemaakt van houtvezels en minerale componenten dat wordt versmolten met de toplaag van echt hout om een extreem duurzaam oppervlak te vormen.

Hoge weerstand tegen slijtage

Dit geldt vooral voor de ultramatte varianten. De speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Duratec Nature dringt tot diep in elke houtporie door en zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft, terwijl hij een sterk verbeterde vlekbestendigheid met anti-voetafdrukeffect en een hoge weerstand tegen microkrassen en slijtage verkrijgt. Tegelijkertijd ziet de vloer er niet gelakt uit.

Hoge weerstand tegen slijtage

Lindura kan zwevend gelegd worden en is ook perfect te gebruiken op vloerverwarming. Door de speciale productopbouw heeft de vloer een zeer lage warmteweerstand.

Het nieuwe Lindura-assortiment omvat 24 kasteelplanken (waarvan 12 natuurgeolied en 12 ultramat gelakt) en 8 ultramat gelakte varianten voor een vloer in visgraatverband.