Hoogwater bij Flamingo Parkett in Dömitz

12-06-2013
Hoogwater bij Flamingo Parkett in Dömitz

Hoogwater bij Flamingo Parkett in Dömitz

DÖMITZ (D) - De Duitse fabriek van Flamingo Parket uit Barneveld ligt pal aan de rivier de Elbe, de voormalige grens tussen West- en Oost-Duitsland. Sinds afgelopen zondag is in Dömitz het Katastropfenalarm afgekondigd. “Hierdoor mogen onze medewerkers de fabriek niet meer bezoeken. Iedereen is nu zandzakken aan het vullen en in afwachting van wat er komen gaat. Over een lengte van zeven kilometer is de dijk dertig centimeter verhoogd. Al dagenlang werken er dag en nacht zo’n tweeduizend mensen om de dijken met zandzakken te verhogen”, aldus algemeen-directeur Lars Versteeg vanuit Dömitz. “Sinds afgelopen nacht stijgt het water niet verder. Het staat nog net niet tot aan de dijken, maar wel staat er een immense druk op. Verwacht wordt dat het water de komende dagen langzaam iets zal zakken.”

De meeste machines en de voorraden zijn omhoog gezet om de schade zoveel mogelijk te beperken bij het eventueel onder water lopen van de parketfabriek.

 

Twee ploegen in Barneveld

Zolang de fabriek in Dömitz gesloten is, wordt bij de productie te Barneveld in twee ploegen gewerkt zodat de klanten van Flamingo Parket zo weinig mogelijk van de problemen merken.

Parketblad houdt u maandelijks op de hoogte van dit en anders nieuws. Het eerstvolgende nummers verschijnt vrijdag 28 juni. Nog geen abonnee? Vraag dan nu uw gratis proefnummer aan.


 

Hoogwater bij Flamingo Parkett in Dömitz