Houten wandbekleding van Lalegno

Houten wandbekleding van Lalegno | Parketblad


NAZARETH (B)- Tijdens Maison et Objet, twee weken geleden in Parijs, presenteerden 10 Belgische interieur firma's zich gezamenlijk op deze vakbeurs. Onder hen Lalegno, Belgisch producent en importeur van houten vloeren en wandbekleding.

Deze wandbekleding is nieuw in het programma. Er zijn verschillende versies in diverse kleuren en maatvoeringen. Wat deze gemeen hebben is dat ze allemaal uitgesproken blikvangers zijn in een (project)interieur. Voorbeelden zijn Bourbon (teak met antiek verouderde look, 630 x 200 x 20 of 24 mm dik), Scotch (eveneens teak, maar dan in smaller stroken en lichter van kleur) en Malt (onbehandeld teakhout met structuur). Een ander voorbeeld is 15-Classic-180-Brut-Barn-Design: onbehandeld eiken in blokjes van 9x9 cm op een paneel van 1260 x 180 x 15/4 mm. Deze versie is ook verkrijgbaar met een onzichtbare laklaag. Op de foto van de Britse importeur Lionvest de Lalegno Scotch.

Goed, het is geen vloer, maar hout aan de wand is al enige tijd zeer populair bij consumenten en in (horeca)projecten en wordt dan ook door meerdere bedrijven, zoals Lalegno, aangeboden. Een slimme parketprofessional weet dus als het goed is hoe laat het is!