HoutPro+ 2020 verplaatst naar 2022

#interieurbouw 10-06-2020
HoutPro+ 2020 verplaatst naar 2022

Als gevolg van de onzekerheden rondom het Coronavirus is besloten de vakbeurs HoutPro+ die in november 2020 gehouden zou worden te verplaatsen naar 2022. 
HoutPro+ 2020 verplaatst naar 2022
Op 9 juni zijn de adviesraad van HoutPro+, de Brabanthallen (Libéma) en beursorganisator Claever Associates bijeengekomen om de verschillende scenario's te bespreken of de beurs wel of niet in november 2020 zoals voorzien, zou kunnen plaats vinden. Alle pro's en contra's werden in overweging genomen en de uiteindelijke conclusie was dat het organiseren van de beurs HoutPro+ op de geplande datum in de huidige omstandigheden - wegens teveel onzekerheden - als onmogelijk wordt geacht.

Argumenten
De voornaamste aangehaalde redenen hiervoor zijn:
* tot op vandaag het gebrek aan officiële toestemming van de Nederlandse overheid om een event van dit formaat toe te staan.
* vooral voor grotere en/of internationale standhouders is het nu reeds te laat om de noodzakelijke voorbereidingen te kunnen treffen voor de beurs. Bijvoorbeeld machines kunnen niet tijdig besteld en geleverd worden: de voorbereidingstijd is eenvoudig te kort.
* de kans op een tweede golf van de Corona in het najaar is reëel, en de gezondheid van iedereen moet gegarandeerd kunnen worden.
* zelfs zonder een tweede golf bestaat ook de vrees dat er minder bezoekers zullen komen opdagen door de opgelegde Corona-maatregelen.

2022
Er blijft slechts één optie over: de beurs verplaatsen naar een ‘Corona veilige’ periode.
Helaas zal de beurs HoutPro+ verplaatst worden naar de eerstvolgende - meest gunstige -datum voor de sector: het 4e kwartaal van 2022. De exacte datum zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Stap opzij

Olivier Claesens zet bewust een stap opzij en geeft de fakkel door als organisator van de HoutPro+ aan Lieve Vermeulen. Op deze manier kan hij zich concentreren op het algemeen management van zijn firma Claever Associates en mede de praktische organisatie verzorgen van de Belgische vakbeurs voor de houtbewerkingsector Prowood.
Het spreekt voor zich dat hij het HoutPro+ organisatieteam, waarvan naast Lieve Vermeulen als organisator Anja Stuerbout deel uit maakt als sales manager, met raad en daad zal blijven bijstaan en aansturen vanuit zijn functie binnen Claever.

HoutPro+ 2020 verplaatst naar 2022