Houtwereld meldt: akkoord CAO Parket

01-04-2016
Houtwereld meldt: akkoord CAO Parket

Houtwereld meldt: akkoord CAO Parket

RIJSWIJK- Via Houtwereld .nl vernemen we dat vakbonden en werkgevers een onderhandelingsakkoord hebben bereikt over een nieuwe CAO voor parketvloer ondernemingen.

De zogenaamde ontzie-maatregelen blijven bestaan, er komt meer aandacht voor verzuim, scholing en ontwikkeling, ouderen kunnen gezonder naar hun pensioen toewerken, het aantal wachtdagen is gehalveerd en er is sprake van een loonsverhoging in juli 2016 en juli 2017.

In een tijd waarin deze sector nog weinig merkt van herstel, is dit volgens de vakbonden het maximale van wat er uit de onderhandelingen te halen was. De overeenkomst krijgt een looptijd van twee jaar, van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2017. De werkingssfeer van de CAO wordt uitgebreid waardoor er meer bedrijven onder gaan vallen. Per 1 juli van zowel dit als volgend jaar gaan de lonen met 1,5 procent omhoog.
Vanaf 60-jarige leeftijd krijgen medewerkers het recht om 80 procent te gaan werken tegen 90 procent loon met 100 procent pensioenopbouw. Nu is dat 80 procent werken tegen 80 procent loon. De seniorendagen blijven bestaan, maar gaan één jaar later in, op 56-jarige leeftijd. De medewerkers die al gebruik maken van deze seniorendagen, blijven deze rechten houden.

Het Sociaal Fonds Parket start een onderzoek naar de mogelijkheden om aan te sluiten bij een bedrijfstak pensioenfonds. FNV Bouw legt op dit moment het resultaat met een positief advies aan de leden voor.