HTC start door met nieuwe eigenaar

HTC start door met nieuwe eigenaar | Parketblad
HTC start door met nieuwe eigenaar | Parketblad


NIEUWEGEIN - De toekomst van het eind vorig jaar in faillissement geraakte Home Trade Center (HTC) lijkt vooralsnog gered. In een brief van 3 januari jl. aan de huurders en gebruikers van het gebouwencomplex in Nieuwegein presenteert DRET Master Fund CV zich als ‘de nieuwe 100% eigenaar’.

 

CBRE Global Investors treedt volgens de brief op als fondsbeheerder van DRET Master Fund CV. Dit bedrijf heeft op zijn beurt de firma CBRE Shopping Center Management B.V. aangewezen om de dagelijkse gang van zaken in het HTC te regelen. Een aantal vaste, bekende medewerkers blijft ook onder de nieuwe eigenaar aan het HTC verbonden. Onder andere voormalig directeur Anne-Marie Burger en beursmanager Jan Hogenkamp. In de nieuwe constellatie wordt het HTC gemanaged vanuit het kantoor van CBRE Shopping Center Management te Houten.

De nieuwe investeerder zegt in de brief er hard aan gewerkt te hebben om de continuïteit en toekomst van het HTC (www.hometradecenter.nl) veilig te stellen. De opzet blijft dan ook winkeliers in Nieuwegein op 35.000 vierkante meter een professionele en inspirerende omgeving te bieden, waar zij woonaccessoires, meubels, slapen, textiel, verlichting én advies kunnen vinden.

 

Plannen voor Vloerencollectief

In november 2011 pakte het HTC flink uit met zijn Marketday XL: “thuis in vloeren”. Zo’n tien bedrijven en organisaties presenteerden zich hier. Ook de Pergo Europe Tour kwam ervoor naar Nieuwegein (foto). Zie voor meer informatie Parketblad 12-2011, blz. 16. Na een mislukte poging in februari 2012 had in september vorig jaar een Vloerencollectief operationeel moeten zijn. Hoewel dit er tot nu toe nooit is gekomen, zijn vorig jaar Finsa (Faus en FINFloor) en ParketGroepNederland bij het HTC ingetrokken. WoonWerk en IWI Products by Bert de Rooij zaten daar al langer. In het Stalenlab op de tweede etage presenteren zich Amorim Benelux en de Plinten & Profielen Centrale.