Huizenmarkt groeit, aantal klussen groeit

26-10-2016
Huizenmarkt groeit, aantal klussen groeit

Huizenmarkt groeit, aantal klussen groeit


AMSTERDAM- De Nederlandse woningmarkt breekt nieuwe records en dat is terug te zien op de klusmarkt. In totaal is 30 procent van de Nederlanders van plan het komende halfjaar een vakman in te huren voor een klus.

Dat houdt in dat er in oktober 2016 tot en met maart 2017 ruim 4 miljoen klussen uitbesteed worden, waarbij schilderen, tuinonderhoud en badkamer verbouwing de populairste klussen zijn. De klusmarkt laat daarmee een groei van 3,5 procent zien in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, wat neer komt op ongeveer 474.000 klussen. Dat betekent dat de klusmarkt het komend half jaar met ruim 1,3 miljard euro groeit. Dat blijkt uit de klusmonitor vanWerkspot, het platform dat vakman en klus bij elkaar brengt, uitgevoerd door SAMR.

Ronald Egas, CEO van Werkspot, licht toe: “De klusmarkt is een belangrijke markt, die 2 procent van het Bruto Nationaal Product beslaat. Een uitdaging in deze markt is vraag en aanbod op elkaar aan te laten sluiten. De markt is sterk onderhevig aan seizoensinvloeden, in het voorjaar is de consumentenvraag vaak groter dan het aanbod. In de winterperiode is dit andersom. Het is dus goed nieuws dat juist in deze periode de markt zo sterk groeit. Hier kunnen vakbedrijven optimaal van profiteren.”