In eenheid met de natuur

23-06-2022
In eenheid met de natuur

Tarkett en interieurarchitect Odette Ex introduceren de nieuwe tapijtcollectie DESSO & Ex Nature. Het unieke aan deze collectie zijn de fascinerende, op de natuur geïnspireerde ontwerpen. 

In eenheid met de natuur

De collectie kent maar liefst 18 verschillende nieuwe dessins die zijn gebaseerd op de levendige structuren van materialen zoals steen, stucwerk en travertin. Hierbij staan zes natuurlijke kleurpaletten centraal: aarde, zand, mos, heelal, houtskool en violet. Deze tinten werken goed samen en creëren één geheel, terwijl ze verschillende ruimtes in een gebouw een onderscheidend karakter geven. De samenwerking tussen Ex en Tarkett is echt een samenspel van verwante geesten, want Odette staat, net als Tarkett, bekend om haar visionaire aanpak die het welzijn van de mens centraal stelt in het ontwerpproces. De ambitieuze Nederlandse interieurarchitect wil met de nieuwe collectie mensen helpen om zich verbonden te voelen met de natuur.

Odette Ex, oprichtster van Ex Interiors: ‘Als mens zijn we in eenheid met de natuur. Daarvoor haalden we inspiratie uit levende materialen en natuurlijke paletten. We hebben dit vertaald tot een eigentijds ontwerp dat de verbinding tussen binnen en buiten vloeiend in elkaar laat overlopen.’