InCoDa ziet de bezoekersaantallen stijgen

22-09-2017
InCoDa ziet de bezoekersaantallen stijgen

InCoDa ziet de bezoekersaantallen stijgen


GORINCHEM - In totaal bezochten 6.987 belangstellenden Interieur Collectie Dagen op 17, 18 en 19 september in Gorinchem. Dat zijn ruim 500 bezoekers meer dan vorig jaar.

“Een stijging van 8 procent, dat is zeer positief. Ook het aantal exposanten nam toe met 19 procent. Uit deze aantallen blijkt dat er veel vertrouwen heerst in dit concept. Daar zijn we erg blij mee, want we willen maar al te graag onderdeel uitmaken van deze bevlogen markt”, zeggen organisator Patricia Baum en Debbie de Bruijn.

Onder de nieuwe naam Interieur Collectie Dagen (voorheen Vakdagen Parket & Woninginrichter) kende de beurs voor het eerst een zondag openstelling. Tot tevredenheid van exposanten, bezoekers en organisatie. “Het enthousiasme was zo groot dat we zelfs een aantal geluiden opvingen dat we ook de zaterdag bij de beurs moeten betrekken. Dat zou nog meer familiebedrijven naar de beurs trekken, maar daar hebben we juist de zondag opening voor. Interieur Collectie Dagen is en blijft een business-to-business beurs”, aldus de organisatie.

Uit reacties van zowel bezoekers als exposanten komt duidelijk naar voren dat de sfeer op de beurs ten opzichte van vorige jaren verbeterd is. “De sector is aan het herstellen en wordt positiever. Geluiden als ‘we moeten groeien naar een nog groter evenement’ en ‘wat waren er dit jaar ontzettend veel innovaties te zien op de beursvloer’ zijn prachtige voorbeelden van het enthousiasme uit de markt. De bevlogenheid van exposanten heerst als nooit tevoren en werkt aanstekelijk. We staan te popelen om met de markt weer in gesprek te gaan, zodat we ook in 2018 een beurs kunnen presenteren waar een juiste afspiegeling van de behoeften uit de markt te zien zijn. De lijn van dit jaar met de stijgende exposanten- en bezoekersaantallen willen we daarbij doortrekken”, aldus Baum en De Bruijn.

Interieur Collectie Dagen breidde succesvol uit met een exclusief plein voor meubelstoffeerders. Met het nieuwe initiatief – Het Meubelstoffeerders Plein – gaf de organisatie antwoord op de vraag vanuit de markt om een podium te bieden aan de meubelstoffeerders. Het plein zorgde voor een extra dimensie aan de beursvloer. Baum en De Bruijn: “Sfeer en beleving zijn belangrijk op een evenement als Interieur Collectie Dagen. Het inspireert het vakbezoek. Dat geven ook exposanten op het gebied van vloeren aan, ze kunnen naar eigen zeggen meeliften op het enthousiasme van de stylisten en meubelstoffeerders.”

Tijdens de beurs vonden er drie NK’s plaats: NK Parketleggen, NK Woningstofferen en NK Meubelstofferen. Saar Berks wist haar titel als Nederlands Kampioen Parketleggen te prolongeren. Op een tweede plek eindigde Eric Jongmans en derde werd Jan Nieuwland. Het NK Woningstofferen werd gewonnen door Ivo Vermeulen. Robert Notenboom werd tweede, gevolgd door Richard Janse op een derde plek. Leonie Durieux van Let’s Make a Seat won het NK Meubelstofferen. Gijs van Gaal werd tweede, voor Monika Naaktgeboren die als derde eindigde.

Een nieuw onderdeel op de beurs was de award voor ‘Beste Moodboard’ met als doel om fabrikant en stylist dichter bij elkaar te brengen. De opdracht was om een trend tot leven te brengen en/of bewustwording bij de bezoeker te creëren en te inspireren. Fleur de Vries van InteriFleur slaagde hier volgens de jury het beste in en ging met de award naar huis.

Interieur Collectie Dagen wordt in 2018 georganiseerd op zondag 16, maandag 17 en dinsdag 18 september in Evenementenhal Gorinchem. Meer informatie: www.interieurcollectiedagen.nl.