Indoor air quality label voor WOCA

06-10-2017
Indoor air quality label voor WOCA

Indoor air quality label voor WOCA


RIJSWIJK - Alle lakken van WOCA en vrijwel alle WOCA-oliën zijn voorzien van het Deense green indoor air quality label. Producten voorzien van dit label zijn geschikt voor gebruik binnenshuis.

Het verschil met andere eco-labels is dat dit label verzekert dat dit product veilig te gebruiken is. Dit in tegenstelling tot andere labels, zoals het EU Ecolabel en het Nordic Ecolabel, die een veilig productieproces en een veilige afvoermethode garanderen.

"De producten van WOCA moesten altijd al voldoen aan strenge luchtkwaliteitseisen en klimaatvoorschriften. We zijn dan ook trots dat we hier nu een officieel certificaat voor hebben ontvangen", aldus de Deense fabrikant. Ole Juul Kirkeby, Sales en Marketing manager bij WOCA Denemarken: “Het is geen verrassing dat wij door de ‘indoor air quality’-testen zijn gekomen. Dit label geeft zowel de eindconsument als de professional het vertrouwen dat zij veilig gebruik kunnen maken van onze producten. Professionals kunnen consumenten een duurzame en milieuvriendelijke bescherming voor de houten vloer bieden met de producten van WOCA.”

De volgende producten zijn voorzien van het label:

  • Olie: No1 Olie voor houten vloeren, No1 Invisible Primer & Oil, Diamond Oil, Neutral Oil en Hardwax Oil.

  • Lak: No1 Lak voor houten vloeren, Advanced 2K Lak, Excellent Lak en de Superior Lak.