Induco Timber Products promoot Stardeck

Induco Timber Products promoot Stardeck | Parketblad


SINT WILLEBRORD – Twee jaar geleden lanceerde Induco Timber Products BV (een joint venture van Ifura en Lite Wood International) zijn Stardeck Jumbo-buitenparket. “Wie eens wil zien hoe deze terrasdelen in merbau er na twee jaar uitzien en hoe mooi deze vergrijzen, is van harte welkom op ons kantoor in Sint Willebrord”, aldus managing director Adriaan van der Wal. “Niet alleen het terras maar ook de constructie van het kantoor en de rabatdelen voor de gevels zijn volledig in merbau. Deels massief, deels gelamineerd.”

 

Bloeden geen probleem

Van der Wal benadrukt dat zijn fabriek een oplossing heeft gevonden om 80 procent van het bloeden van het merbau te elimineren. “Door het hout vervolgens op vier zijden verder te behandelen met teakolie, is bloeden geen probleem meer. Bovendien leveren wij de delen met het Certisource-certificaat. Dit is door Keurhout Nederland geaccepteerd als Keurhout Legaal. Onze fabriek heeft grote eigen bosconcessies op Irian Jaya. Wij hebben daardoor geen problemen met de aanvoer en kunnen iedere hoeveelheid zonder problemen aan.”

 

Ook pometia

Naast merbau komt uit de concessie op Irian Jaya een tweede houtsoort: Pometia, ook wel bekend als ‘kasai’, ‘matoa’ of ‘taun’. “Deze mooi bruinrood gekleurde houtsoort lijkt sterk op het dark red meranti zoals dat vroeger werd geleverd. Matoa heeft een volumieke massa van circa 650 kilo per kubieke meter bij een vochtgehalte van 12 procent. Het is zeer geschikt voor onder andere massief parket.”