innovatieve vloer CFL Flooring

29-03-2019
14F, een bedrijvengroep die patenten en technologieën levert voor de vloerenindustrie, is op octrooigebied een samenwerking aangegaan met CFL Flooring, voorheen Chinafloors, voor een nieuwe vloer. Het gaan om vloerpanelen met als drager een hout-steen composiet. Naast houtpoeder bevat de vloer magnesiumoxide (MgO), waarop een laag houtfineer is aangebracht.

Volgens CFL biedt de nieuwe vloer oplossingen voor alle nadelen die momenteel aan natuurlijke houten vloeren verbonden zijn, doordat de vloer minder vocht opneemt en zeer warmtebestendig is. Door deze droogheid en warmtebestendigheid van de vloer is deze bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes, zoals keukens, kassen en kelders. Ook is er minder hout nodig voor het maken van de vloer en is er geen ondervloer nodig.

'We zijn enthousiast om te mogen werken met 14F en deze baanbrekende technologie te mogen promoten. Deze technologie, ontwikkeld door Mondo Pallon, is een begin en we verwachten dat er nog een heleboel innovaties zullen bijkomen in de komende jaren.', aldus Thomas Baert, CEO van CFL.