Innovations4Flooring wint rechtzaak tegen UNILIN

21-07-2016
Innovations4Flooring wint rechtzaak tegen UNILIN

Innovations4Flooring wint rechtzaak tegen UNILIN


WILLEMSTAD (CA)- Er hebben hier al eerder berichten gestaan over het op Curacao gevestigde bedrijf Innovations4Flooring (I4F) en de rechtszaak tegen UNILIN over het patent op een klikverbinding.  I4F heeft deze zaak gewonnen.

De rechtbank in Den Haag heeft erkend dat I4F met het rechtsgeldig eerder deponeren van het Europese patent EP 2 440 724 de aanvraag van een patent voor dezelfde klikverbinding door UNILIN onmogelijk maakt. De rechtbank heeft bevestigd dat de innovatie, zoals omschreven in het patent dat is aangevraagd door I4F voor de 3L TripleLock verbinding, het patent rechtsgeldig en maakt en daarmee alle claims van UNILIN weerlegt. De klikverbinding is inmiddels gepatenteerd in 37 landen en meerdere aanvragen in andere landen lopen nog. De technologie van I4F is al toegepast op miljoenen vierkante meters vloeren, waaronder laminaat, parket, LVT en hout-plastic composiet (WPC), aldus I4F.

John Rietveldt, CEO van I4F: “Deze beslissing bevestigt opnieuw onze sterke marktpositie in de wereld en onderstreept de toegevoegde waarde van 3L TripleLock voor onze licentienemers. Het product is nu twee jaar op de markt en wordt toegepast door de grootste en belangrijkste vloeren fabrikanten ter wereld. We willen fabrikanten zoveel mogelijk keuze kunnen bieden in kliksystemen voor een redelijke prijs."

Allemaal leuk en aardig, maar ik verwacht dat de Belgen binnenkort met een eigen systeem komen dat misschien I4F weer het nakijken geeft. Wordt vervolgd...