Internationale bamboenormen op komst

Internationale bamboenormen op komst | Parketblad

DELFT- Tijdens een vergadering in Beijing eind april zullen er voor het eerst ISO-normen voor bamboe en rotan worden opgesteld. Voorafgaand hieraan organiseert NEN op 9 februari een bijeenkomst voor belanghebbenden in Delft.

Eind april vindt in Beijing de eerste vergadering plaats van de nieuw opgerichte 'ISO/TC 296 Bamboo and rattan'. Deze ISO-normcommissie zal internationale normen ontwikkelen op het gebied van terminologie, testmethoden, classificatie en kwaliteitseisen voor producten van bamboe en rotan, zo meldt Houtwereld.

Producten van bamboe en rotan worden niet op grote schaal in Nederland gefabriceerd, maar er zijn wel Nederlandse bedrijven die producten van deze materialen op de markt brengen. Bamboe wordt onder andere toegepast in producten voor de bouw, het interieur en de tuininrichting.
Tijdens de bijeenkomst op 9 februari worden de deelnemers geïnformeerd over de voorgestelde scope van de nieuwe ISO-commissie en de op te stellen normen. NEN inventariseert wie betrokken willen zijn bij de verdere ontwikkeling van de internationale normen binnen de nieuwe commissie en er wordt overlegd over de meest passende vorm om het schaduwwerk te organiseren. Voorts is er de mogelijkheid om feedback te geven op de scope en aanpak, zodat dit kan worden meegenomen door de Nederlandse delegatie naar de eerste vergadering. http://www.nen.nl
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen