Italiaans winkelcentrum van bamboe

15-12-2017
Italiaans winkelcentrum van bamboe

Italiaans winkelcentrum van bamboe


In Milaan is onlangs het grootste winkelcentrum van Italië geopend. In het door Zaha Hadid Architects ontworpen CityLife Shopping District is bamboe overal zichtbaar.

In het interieur van het winkelcentrum zijn ruim 2.500 m² bamboe platen, 70.000 meter bamboe balken en 1.000 m² bamboe fineer toegepast. Bamboe vloeren en plafonds vormen met witte, glad afgewerkte wanden de basis van het interieur. Eyecatchers zijn de grote afgeronde bamboe pilaren, waarbij het bamboe van de vloer tot in het plafond doorloopt. Dankzij de welvingen in het plafond lijkt het alsof het gebouw in beweging is. In de centrale ruimte zijn ook de balies van het informatiecentrum en een bar uitgevoerd in bamboe.

De architecten hebben MOSO Density® bamboe in de kleur Caramel gebruikt. Dit materiaal is veel harder dan de meeste houtsoorten, doordat het wordt gemaakt van gecomprimeerde bamboe strips. De dichtheid en hardheid zorgen voor een zeer hoge duurzaamheid. Bovendien kan aan strenge brandveiligheidseisen worden voldaan.

CityLife is een compleet vernieuwde wijk in Milaan met musea, appartementen, kantoren en ruimte voor recreatie. Dit alles is gebouwd in het oude beurscentrum van Milaan, dicht bij het historische stadscentrum. Het CityLife Shopping District bestaat uit meer dan 80 winkels, 20 restaurants, bars en een bioscoop. (Bron/Beeld: MOSO®.)