Kennis en passie delen

20-03-2018
Kennis en passie delen

Kennis en passie delen


Op donderdag 15 maart deelden enthousiaste parketteurs en leveranciers hun kennis van hout en passie voor het vak met elkaar tijdens een workshop bij Pallmann in Haaksbergen. De organisatie was in handen van het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs. Het thema was: nieuwe afwerkingstechnieken van parket.

In zeven sessies van 45 minuten kregen de parketteurs (leden en niet-leden van het Gilde) diverse presentaties en demonstraties. Pallmann verzorgde een sessie over het schuren en kleuren van de vloer. Tijdens de demo werd de techniek van schuren en kleuren uitgebreid behandeld. Aan bod kwamen vragen als: waarom beginnen met de blauwe schuurband? Wanneer zou je de rode schuurband gebruiken? Hoeveel schuurgangen zijn noodzakelijk? Hoe zit het met stofzuigen?

Om de parketteurs ‘feeling’ te laten krijgen met de producten van Pallmann, stonden veel producten geëtaleerd in de scholingsruimte. Van de diverse schuurschijven tot de populaire parketlakken Pall-X Pure en Pall-X Zero. Samen met gereedschappen, machines en de ColorBox van de nieuwe Pallmann Color Collection was er veel te bekijken.

Dankzij de enthousiaste parketteurs, de positieve stemming en interessante sessies vloog de avond voorbij en wordt teruggekeken op een geslaagde workshop. (Bron/Beeld: Pallmann.)