Krachten gebundeld in Nederlands vloerenlandschap

17-01-2023
Krachten gebundeld in Nederlands vloerenlandschap

Met het samenvoegen van de twee ondernemingen IVC Group en Unilin Flooring ontstaat voor de Nederlandse markt een krachtige speler in de vloerenbranche: Unilin Flooring Nederland.

Krachten gebundeld in Nederlands vloerenlandschap

Deze nieuwe organisatie heeft niet alleen intern een efficiëntieslag gemaakt, ook zal de markt direct kunnen profiteren van deze ontwikkeling.

Beide organisaties zullen per direct vanuit het nieuwe hoofdkantoor in Rotterdam van Unilin Flooring Nederland opereren. In totaal zijn er 210 medewerkers werkzaam voor de vier business units:

* Premium Brands

* Unilin Flooring Projecten

* Partner Brands

* Koninklijke Peitsman

Belangrijke wijziging is dat de premium merken Quick-step en Moduleo nu binnen één groep vallen. Voor de Nederlandse markt betekent dit dat deze merken elkaar zullen gaan versterken in de categorie van laminaat en pvc stroken. Elk merk behoudt echter zijn unieke identiteit en logistieke aanpak. De beide merken zullen elkaar aanvullen waar mogelijk met verschillende collecties en prijspunten.

Ter ondersteuning van de nieuwe organisatie en ter verbetering van de algemene service zal Unilin Flooring Nederland in maart een groot centraal magazijn op een strategische locatie in Ede openen. Hierdoor vindt de logistieke afhandeling centraal in Nederland plaats.

Op de foto: Arnoud van Ravensberg, Business Director Premium Brands – Partner Brands & Unilin Flooring Projects; Richard Lensen, Business Director Koninklijke Peitsman; Danny Englebert, General manager Unilin Flooring Nederland