Kwantum vernieuwt winkelformule

16-12-2015
Kwantum vernieuwt winkelformule

Kwantum vernieuwt winkelformule

BREDA- In Breda zijn half december de deuren van de nieuwste Kwantum geopend. Het is de elfde winkel van Kwantum die omgebouwd is naar de aangepaste formule.

De winkel in Breda is een voorbeeld van de vernieuwde formule, die nu onder de Home Fashion Group valt. Kwantum wil klantgericht zijn in plaats van productgedreven. “De afgelopen tijd hebben we verschillende winkels getest en geoptimaliseerd. Niet alleen het uiterlijk van de winkels is aangepast, maar ook de routing is vernieuwd.” Aan het woord is Rob Berns, algemeen directeur van Homefashion Group, de nieuwe eigenaar van Kwantum. De woonwinkel is een van de leidende formules van de groep. Andere onderdelen van Homefashion Group zijn Decowize, Benesto en Woon&Co.

Het centrale punt in de winkel is het service-eiland. Hier staan medewerkers klaar om de klant te helpen bij het maken van hun keuzes voor hun vloer, raam of wand. Berns: “Dit service-eiland onderstreept nogmaals de klantgerichtheid van Kwantum. De komende jaren zullen we nog meer dan voorheen de klant ondersteunen met ons eigen service-apparaat. Dit service-apparaat werkt onder de naam Benesto iedere dag opnieuw aan het inmeten, op maat maken of installeren van onze producten.”

Kwantum wil de positie als marktleider op gebied van wand-, raam- en vloerproducten de komende jaren gaan verstevigen. De nieuwe winkelformule, ook online, is hiervoor het fundament. Berns: “De klant weet heel goed wat hij wil, wij ondersteunen dat met vakmanschap en maatwerk voor het maken, leggen of installeren van hun keuzes. Deze service in combinatie met een trendy collectie aan decoratieartikelen en de gegarandeerd laagste prijs maakt dat Kwantum klaar is voor de toekomst. Wij maken eigentijds wonen bereikbaar voor iedereen.” Kwantum streeft naar een eenduidig, klantgericht gezicht in de markt. Daarom worden de komende tijd meer winkels van Kwantum naar de nieuwe formule worden omgebouwd.

Homefashion Group (HFG) is eigenaar van Kwantum Nederland, Kwantum België en Benesto. In een persbericht geeft HFG een omschrijving van de werkzaamheden. HFG heeft 110 winkels en diverse websites (met bijna 30 miljoen bezoekers per jaar) in Nederland en Vlaanderen en meer dan 1600 medewerkers. Kwantum is in Nederland naar eigen zeggen marktleider in wand-, raam- en vloerproducten. Achter één op de vier ramen in Nederland hangen gordijnen van Kwantum.