Lamett neemt Morava Wood over

31-05-2016
Lamett neemt Morava Wood over

Lamett neemt Morava Wood over

DEERLIJK (B)- Lamett Europe NV heeft 100% van de aandelen gekocht van de massieve vloeren fabrikant Morava Wood, gelegen in Unicov, Tsjechië. Op de foto een deel van de houtopslag in Unicov.

Morava Wood stelt 85 mensen te werk en staat bekend als een kwaliteitsleverancier van massieve eiken vloeren aan doe-het-zelf bouwmarkten, professionele distributeurs en vloeren handelaren in Europa. Het bedrijf haalt, volgens Lamett, uitsluitend haar grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen en is verticaal geïntegreerd van het verzagen tot afgewerkt product. Dankzij de hoge kwaliteit van de producten en innovatieve productiemethodes is Morava Wood een leider in de massief eiken vloeren industrie geworden.

De overname betekent voor Lamett Europe dan ook een belangrijke versterking van haar imago als parketspecialist. Lamett Europe NV is een snelgroeiende leverancier van vloeren in Europa met verkoop in 24 landen. Het Lamett-gamma varieert van budgetvriendelijke vloeren tot heel luxueus parket. Naast parket verdeelt Lamett ook laminaat en vinyl. In België zijn 30 mensen werkzaam. In 2013 lanceerde Lamett haar nieuwe slogan Floors are Female die op opvallende wijze de klantgerichte aanpak (customer centric commerce) in de verf zet. Ondermeer de Lamett Dream Box, een gratis stalenservice via de website, is hiervan een zeer geslaagd voorbeeld, zo stelt de fabrikant. Ook de op vrouwen gerichte interieurblog vanuit Lamett onderstreept de slimme aanpak: houten vloeren lijken een mannending, maar de vrouw des huizes beslist of de vloer er komt of niet...

Bruno Descamps, Managing Director van Lamett Europe: “Deze overname is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Het is een stap in ons streven naar een volledig geïntegreerde fabrikantvan hoogwaardige houten vloeren in Europa.”
Koen Hordijk, oprichter en Managing Director van Morava Wood: “Ik ben enthousiast om Morava Wood over te laten aan een groep van gepassioneerde ondernemers die dezelfde waarden van verantwoord ondernemen en duurzaamheid delen. Ik twijfel er niet aan dat Lamett het bedrijf naar en volgend niveau zal brengen in het creëren van grote kansen voor haar medewerkers en haar klanten."