Lamett: vinyl zonder loopgeluid (?)

21-06-2016
Lamett: vinyl zonder loopgeluid (?)

Lamett: vinyl zonder loopgeluid (?)

RIJSWIJK- De nieuwe collectie Firenze van Lamett is te verlijmen vinyl en kan in elke ruimte van de woning geïnstalleerd worden, inclusief in veranda’s en ruimtes met langdurig direct zonlicht.

Door de volle verlijming van de vinyl planken is er geen loopgeluid, zo beweert de fabrikant. Volgens mij is loopgeluid, zeker in appartementen, nooit volledig uit te bannen, zelfs niet met een elastische vloerbedekking. Men kan hooguit het aantal dB op een akoestisch aanvaardbaar niveau krijgen met behulp van de juiste dekvloeren (en eventueel ondervloeren), maar dit terzijde.

Deze Firenze collectie heeft een extreem matte look en een warme uitstraling. Firenze bestaat uit "6 hedendaagse, maar trendy kleuren". Dit lijkt een rare omschrijving: trendy is volgens mij altijd van vandaag, maar goed. De kleuren heten Frost, Natural Oak, Silver, Sunset Haze, Scandinavian Oak en Winter Oak. De vloerdelen meten 184.2 x 1219.2 x 2.5 (0,55) mm. De vloerdelen zijn ook geschikt voor commercieel gebruik, op vloerverwarming en in ruimten die onderhevig zijn aan langdurig direct zonlicht, zoals veranda's. zo stelt Lamett.

Lamett biedt ook een oplossing voor de gepaste vinyl lijm. LPG Vinyl is nieuw in het gamma lijmen. "Het is de perfecte lijm voor de installatie van vinyl planken. Deze universele lijm is op waterbasis en gemakkelijk in gebruik en geschikt voor elk type ondergrond", aldus de fabrikant.