Laminaat leggen in appartementen met PPC

22-10-2015
Laminaat leggen in appartementen met PPC

Laminaat leggen in appartementen met PPC

WIJK BIJ DUURSTEDE- Voor het leggen van laminaat in appartementen heeft de Plinten & Profielen Centrale (PPC) twee nieuwe ondervloeren. Hoewel deze slechts 1,7 mm dik zijn, behalen zij volgens de groothandel gemakkelijk een contactgeluidsisolatie van 10 dB ΔLlin, wat door veel VVE’S wordt vereist. Deze proeve van bekwaamheid is in een geaccrediteerd testinstituut uitgevoerd en vervolgens gecertificeerd door TÜV Rheinland, aldus PPC. De hoge contactgeluidsisolatie danken de ondervloeren aan het in de onderzijde gestanste motief.

De SPEMI Duo-act XPS ondervloerplaten (TÜV Rheinland ID 0000044745) meten 50 x 100 cm. Voor wie liever met rollen werkt, is er de SPEMI HDR Combi (TÜV Rheinland ID 0000044974). Deze rollen zijn 100 cm breed en 15 meter lang, wat goed is voor 15 vierkante meter. Deze ondervloer heeft een overlap met plakstrip. “Om eventueel uit de ondergrond opstijgend vocht geen kans te geven, is het belangrijk om bij de XPS-plaat de naden te tapen met alutape”, tipt Inkoopmanager Niels Aarnoudse van PPC.

Deze nieuwe ondervloeren van de groothandel uit Wijk bij Duurstede voldoen aan de door de Europese Federatie van Laminaatfabrikanten (EPLF) gestelde producteisen. Deze zijn samengevat in CEN/TS 16354. De hoge drukweerstand (CS- waarde) beschermt het kliksysteem lange tijd en de kruipweerstand (CC-waarde) van ≥ 5 kPa zorgt ervoor dat zware meubels geen enkel probleem zijn. Met meer dan twee keer zoveel cycli (DL-waarde) kan het laminaat bovendien zwaar belast worden met bureaustoelwieltjes en lopen. Het uitvlakvermogen (PC-waarde) zorgt voor een goede egalisatie van oneffenheden in de ondergrond.

Meer weten over de voordelen van een door TÜV Rheinland gecertificeerde ondervloer? Kijk dan op www.tuv.com.