Lecol vernieuwt assortiment kitten

Lecol vernieuwt assortiment kitten | Parketblad


WAALWIJK – Lecol heeft haar assortiment kitten vernieuwd. Het bedrijf levert voortaan een tweetal SP-producten en een acrylaatkit van Tremco illbruck. Dit merk vervangt de lijmkitten van Genkem die Lecol in 2010 introduceerde. “Dit compacte en overzichtelijke assortiment dekt alle veelvoorkomende toepassingen voor kitten in de parketbranche af”, aldus Pieter Pruyn.

De verkoopleider Lecol en Maiburg Lijmen noemt Tremco illbruck ‘het groene alternatief’. “Dit bedrijf ontwikkelt op basis van een geheel eigen, nieuwe technologie hoogwaardige kit- en lijmproducten. Zonder schadelijke stoffen wordt het milieu gespaard. Zo zijn de SP-producten volledig vrij van isocyanaten, siliconen én oplosmiddelen.”

 

Witte acrylaatkit

Lecol introduceert voor de parketbranche van Tremco illbruck de SP050 Lijmkit en SP150 High Tacking. Twee witte lijmen op MS-polymeerbasis, die je eenvoudig met een kitpistool kunt aanbrengen. De SP050 Lijmkit is volgens Pruyn uitermate geschikt voor het verlijmen van traptreden. “De SP150 High Tacking is perfect voor het verlijmen van plinten en lambriseringen. De aanvangshechting is zó krachtig dat je materialen kunt verlijmen zonder te klemmen.” Naast de twee lijmen is er een acrylaatkit voor het afkitten van plinten. Deze witte kit heeft volgens Lecol een blijvend hoge elasticiteit, is goed overschilderbaar en reageert niet met parketlak of -olie.
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen