LEOXX zoekt geschikte overnamekandidaat

15-06-2023
LEOXX zoekt geschikte overnamekandidaat

Na 36 jaar ondernemerschap heeft Anja Nekeman, eigenaar van LEOXX en Prints van Oranje, op haar 60e besloten om de aandelen te willen overdragen aan een externe partij.

LEOXX zoekt geschikte overnamekandidaat

Een van de belangrijkste redenen is dat er geen opvolging is vanuit de familie om de continuïteit van LEOXX te waarborgen. Als gevolg van dit besluit heeft Hans ter Hart, huidige algemeen directeur van LEOXX, besloten om LEOXX per 1 juli 2023 te verlaten, zodat er ruimte ontstaat voor deze nieuwe ontwikkeling.

LEOXX zoekt geschikte overnamekandidaat

LEOXX wil gedeeltelijke of volledige overname

In 2013 overleed Leo Nekeman, oprichter en eigenaar van LEOXX. Zijn weduwe, Anja Nekeman-de Boer, besloot de onderneming voort te zetten. Eerst met Marc Treu als algemeen directeur, vanaf november 2018 met Hans ter Hart. Anja: “De belangrijkste reden om de onderneming te continueren, was om onze drie jonge kinderen de kans te geven het levenswerk van hun vader voort te zetten als zij een volwassen leeftijd zouden bereiken. Die tijd is nu aangebroken. In gesprekken die ik de afgelopen periode met de kinderen hierover heb gevoerd, hebben zij alle drie aangegeven dat hun passies en ambities ergens anders liggen. Daarom zoeken we voor LEOXX een geschikte kandidaat voor een gedeeltelijke, of uiteindelijk een volledige, overname.”