Lijmwijzerapp voor optimale keuze

21-05-2021
Lijmwijzerapp voor optimale keuze

Frencken (Weert) bestaat sinds 1901, maar is zoals altijd bij de tijd. Het bedrijf lanceerde in mei een lijmwijzerapp. De lijmwijzer was al jaren via de website en parket catalogus beschikbaar, maar nu is er dan de app waarmee zowel dealers als parketteurs een optimale keuze kunnen maken uit het assortiment. Jan Tames en Danny de Wilde vertellen over de ins en outs van de lijmwijzerapp. 
Lijmwijzerapp voor optimale keuze
Wat heb je altijd bij je? Je smartphone natuurlijk. Wat is er dan makkelijker dan een app waarop je kunt checken of je de juiste keuze maakt voor een bepaalde primer of lijm? Dat is precies waarvoor de app door Frencken ontwikkeld is, in combinatie met de website. De productinformatie die daar op te vinden is, is gekoppeld met de app. Zo is voor professionals steeds de meest actuele informatie beschikbaar. Parketteurs en dealers kunnen elkaar vinden via de Dealer Locator die in de app is ingebouwd. “We verwachten dat onze dealers daardoor ook nieuwe parketteurs binnenkrijgen,” aldus Tames en De Wilde. “Dealers zijn erg enthousiast over de uitgebreide mogelijkheden die de app biedt.” De applicatie wordt beschikbaar voor Apple en Android en zal tevens op de website te gebruiken zijn.
Jan Tames, Sales manager bij Frencken BV
 
Altijd toegang
‘Frencken is een bedrijf met een lange geschiedenis en voortdurend bezig met innovaties,’ vertelt Jan Tames. ‘Het idee om een lijmwijzerapp te ontwikkelen is afkomstig van een klant. Die kon prima uit de voeten op onze site en met de papieren lijmwijzer, maar zocht naar iets waardoor hij altijd toegang had tot advies en producten. Met die opmerking zijn we aan de slag gegaan, met als rode draad het ontzorgen van klanten.’
Danny de Wilde: ‘We hebben marktonderzoek gedaan onder zowel onze dealers als parketteurs. Een belangrijke vraag was: wie maakt nu de keuze voor een bepaalde lijm? Daaruit bleek dat een deel van de parketteurs het wel weet, maar ze willen graag van de dealer een bevestiging dat ze het goed hebben. Daarnaast wordt merendeels de vraag bij de verkopers in de winkel neergelegd. Met behulp van de app kunnen zij de juiste vragen stellen en vervolgens een passend advies geven. Zo komen parketteurs niet voor verrassingen te staan op de klus. Natuurlijk kan Frencken nog steeds om advies gevraagd worden mochten er twijfels zijn.’
Compleet
Wie de stappen doorloopt, krijgt intussen ook tips over waar op moet worden gelet bij het verlijmen van de vloer. Regelmatig wordt over het hoofd gezien dat er naast lijm bijvoorbeeld ook nog een primer nodig is. De app neemt gebruikers mee in hun keuze, zodat ze geen stappen overslaan, en fungeert dan als een soort checklist. Gebruikers van de lijmwijzerapp komen uit bij een lijmadvies dat aan de offerte kan worden toegevoegd. Soms zijn er meerdere opties voor lijmen. In dit geval zijn de onderlinge verschillen zichtbaar.
‘Parketteurs moeten altijd de vrijheid hebben om te kiezen voor een product waarmee ze het liefst werken.’ Het advies kan worden gedownload en bewaard, zodat een parketteur later, bij een vergelijkbare vloer, kan zien welke keuze eerder is gemaakt. Zo kan een archief worden opgebouwd waarop steeds kan worden teruggevallen, een persoonlijke kennisbank als het ware.
Volledig transparant
Als kenniscentrum op het gebied van lijmen vindt Frencken het belangrijk dat de app voor iedereen toegankelijk is, dus niet alleen voor relaties van Frencken. ‘We kiezen ervoor om volledig transparant te zijn, we hebben niets te verbergen. Alleen als iemand een lijmadvies wil downloaden, vragen we om een mailadres zodat vervolgens kan worden ingelogd. Dat advies is uitgebreider en bevat veel meer specifieke informatie dan het lijmadvies in de app.’ De app wordt regelmatig geactualiseerd, niet alleen als het gaat om nieuwe producten maar zeker ook in relatie tot nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van vloeren en ondervloeren.
‘We verwachten veel van onze lijmwijzerapp. Het gemak voor gebruikers staat voorop, we hebben er alles aan gedaan om de toegang zo laagdrempelig mogelijk te maken. Vanaf nu kunnen dealers en parketteurs ermee aan de slag. Wellicht dat we daarna nog moeten finetunen, maar de basis staat er. En daar zijn we best trots op,’ aldus Jan Tames en Danny de Wilde.
Reinold Vugs
 

Lijmwijzerapp voor optimale keuze
Lijmwijzerapp voor optimale keuze
Lijmwijzerapp voor optimale keuze