Lite Wood International agent voor Grupo Roda

Lite Wood International agent voor Grupo Roda | Parketblad


SINT WILLEBRORD - Adriaan van der Wal van Lite Wood International laat in een persbericht weten dat hij nu ook het Europese agentschap (behalve het Verenigd Koninkrijk) voert voor terrasdelen van de Boliviaanse FSC-concessies van Grupo Roda en zijn divisie Cimal IMR. “Dit concern van Francisco Javier Roda was een van de eerste met een FSC-certificering, getuige het FSC COC-nummer 034!”

 

De groep heeft volgens de managing director van Lite Wood International B.V. meer dan één miljoen hectare FSC-gecertificeerd bos in Bolivia. Verder heeft Grupo Roda in dat land acht zagerijen, 32 droogkamers met een capaciteit van 3.500 kubieke meter per maand. Qua productie zijn er een fineer- en triplexfabriek, een fabriek voor massieve parketvloeren en twee tuinmeubelfabrieken, waarvan één in de Filippijnen.

 

Tientallen jaren gegarandeerd

“Grupo Roda is sterk betrokken in het bevorderen van de verdere ontwikkeling van haar arbeiders en het land”, vertelt Adriaan van der Wal verder. “Daarnaast is de groep actief in allerlei andere sectoren, zoals suiker, medicinale alcohol en keramiek. Bovendien importeren ze Porsches en Ducati-motoren. Hierdoor is Grupo Roda op dit moment de grootste industriële groep in Bolivia. De enorme hoeveelheid FSC-gecertificeerde bosconcessies garandeert de afnemers voor vele tientallen jaren de levering van altijd dezelfde houtsoorten die in de eigen moderne zagerijen steeds op dezelfde wijze tot hoogwaardige producten getransformeerd worden. Allemaal met dezelfde hoge standaards voor grading, processing en kwaliteitscontrole.”

 

Red Cumaru en Garapa

Er is nu gestart met terrasdelen van Garapa en Red Cumaru. Van der Wal: “Vanzelfsprekend zijn er ook andere houtsoorten die voor dit jaar nog niet gepland stonden voor de productie van deckings. Wij zullen dit echter stap voor stap aanvullen, rekening houdend met de vraag uit de markt.” Voor meer informatie: [email protected].
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen