Loopgips van hout

Loopgips van hout | Parketblad
Loopgips van hout | Parketblad


RIJSWIJK- Hout is werkelijk een magisch materiaal. Gezien op de site van Materia: Het Finse Onbone Oy heeft een materiaal ontwikkeld uit houtpulp en bio afbreekbaar plastic dat zich eenvoudig laat plooien als gips bij kneuzingen en botbreuken.

Woodcast is de naam van dit revolutionaire product. Er is geen water nodig en je hoeft geen rubber handschoenen te dragen om dit materiaal aan te brengen bij een kneuzing of breuk. Woodcast wordt opgewarmd en laat zich dan in iedere vorm uitrekken en vouwen. Het kan continu aangepast worden aan de vorm van het lichaam. Opwarmen, kneden en plooien maar.

Het product kan zowel koud als warm gesneden worden en is verkrijgbaar in 3 diktes: 1, 2, of 4 mm. De dunste versie wordt bij , bijvoorbeeld, kneuzingen van vingers gebruikt en in combinatie met de dikkere varianten als een soort tape. De 2 mm variant is er voor lichte breuken, de 4 mm variant is er voor zelfs de meest gecompliceerde breuken en wordt ook het hardst na het afkoelen. Een mooi alternatief voor gips!