LVT biedt vakman veel mogelijkheden

02-04-2014
LVT biedt vakman veel mogelijkheden

LVT biedt vakman veel mogelijkheden


ASSENDELFT – Een van de voordelen van pvc/vinyl-vloeren ofwel ‘Luxury Vinyl Tiles’ is dat deze jou als vakman veel mogelijkheden bieden. Je kunt de stroken en tegels immers in allerlei verbanden en patronen leggen. Wie heel goed kan snijden, kan er ook ingewikkelde creaties als een kompasroos mee maken. Net als met traditioneel parket dus! Dit wordt weer eens bewezen door Forbo Flooring. De Nederlandse fabrikant heeft onlangs drie ontwerpers gevraagd een interieur te creëren op basis van Allura Premium, zij nieuwste en meest luxueuze vinylvloer.

Bij productontwerper Sjoerd Vroonland diende een klassieke, zwart gebeitste eiken visgraatvloer (foto) als basis. “Deze refereert aan vakmanschap en vervlogen tijden. Wij maken onze producten op een ambachtelijke manier en zijn zo een spiegeling van vroeger naar nu. Ook in onze ontwerpen maken wij die slag: wij vormen traditionele technieken om tot nieuwe creaties en verbindingen. Hiermee creëren wij een neo-nostalgisch gevoel.”

 

Buffelhoorn

Forbo Allura is de in februari gelanceerde designcollectie vinylvloeren van Forbo Flooring. “Het exclusieve Premium biedt zes geraffineerde ontwerpen in een gelimiteerd aantal kleuren. Superieure ontwerpen die geïnspireerd zijn op materialen uit de natuur, zoals buffelhoorn, en die opvallen door hun karakteristieke uitstraling”, vertelt marketingmanager Edo Rem.

De collectie bestaat uit een reeks van 90 ontwerpen in twee kwaliteiten: Allura 2,5 mm dik (slijtlaag 0,7 mm) en Allura 2,2 mm dik (slijtlaag 0,55 mm). Daarnaast biedt het nieuwe Allura 29 ontwerpen in Allura 2,0 mm dik (slijtlaag 0,4 mm). “De PUR-finish zorgt voor een kras- en vlekbestendige vloer die eenvoudig te onderhouden is. Onze unieke productiemethode maakt de stroken en tegels bovendien extra maatvast”, aldus Rem. “De nieuwe Allura-collectie is ook weer een stukje duurzamer dan zijn voorganger. Zo wordt Allura in Nederland geproduceerd, wat heel veel transportkilometers bespaart, met enkel groene energie. Het productieafval wordt hergebruikt.”