Makita introduceert vier accu stofzuigers

05-01-2017
Makita introduceert vier accu stofzuigers

Makita introduceert vier accu stofzuigers


RIJSWIJK- Zoeken naar stopcontacten en haspels, kabels uitrollen. Het is allemaal niet meer nodig. Begin januari introduceert Makita vier nieuwe, innovatieve accu stofzuigers waarvan er twee bovendien door TNO zijn gecertificeerd.

De TNO-certificaten zijn uitgereikt voor de ergonomische ruggedragen stofzuiger en het hybride model, dat ook op 230 V werkt. Daarnaast is er nu eveneens een zelfstandig werkende veger, de RoboCleaner en een wat traditioneler ogende steelstofzuiger. Met Makita voel je je helemaal (stof)vrij, aldus de fabrikant.
De ruggedragen stofzuiger DVC260ZX en de hybride stofzuiger DVC860LX1 zijn door TNO gecertificeerd, wat betekent dat de gebruiker zich geen zorgen meer hoeft te maken over een boete van de Inspectie SZW. In combinatie met een boor-, schuur- of zaagmachine mag er met deze stofzuigers 8 uur lang onafgebroken gewerkt worden. Geen probleem voor de accu’s, want deze worden sneller volgeladen dan ze leeg raken. Ideaal voor eindgebruikers die meters willen maken.


De op de rug gedragen DVC260ZX is heel geschikt voor iedereen die regelmatig op hoogte gaten boort of grote oppervlakken schuurt. De bewegingsvrijheid is optimaal dankzij het prettig zittende harnas en de stofzak kan 2 liter stof aan. De accu’s zijn opgeladen in 45 minuten. Overigens worden de stofzuigers en de Robocleaner zonder accu’s en laders geleverd.

Voor alle werkzaamheden met een cirkelzaag of decoupeerzaag komt de hybride DVC860LX1 goed van pas. Het TNO certificaat geldt voor zowel houtstof als kwartsstof, dus ook boren in beton tot 16 mm is geen probleem.


De van 17 sensoren voorziene DRC200Z RoboCleaner is vooral geschikt voor het stofvrij maken van vloeroppervlakken tot 500 m2. Deze zelfstandige, slimme veger werkt graag in z’n eentje, tot in de kleine uurtjes. De veger wordt aangedreven door twee 18 V accu’s die parallel geschakeld zijn. Wanneer één accu zijn limiet heeft bereikt, wordt er automatisch overgeschakeld naar de tweede accu. De compacte accu steelstofzuiger ten slotte, is ideaal voor kleine ruimtes en wordt onder andere gebruikt voor het snel schoonmaken van werkbussen of de keet.