Marktplaats steeds populairder voor nieuwe producten

21-05-2015
Marktplaats steeds populairder voor nieuwe producten

Marktplaats steeds populairder voor nieuwe producten

AMSTERDAM- Marktplaats is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot het grootste handelsplatform van Nederland. Dagelijks bezoeken 1,3 miljoen potentiële kopers de website en dat maakt Marktplaats ook voor ondernemers interessant, zo stelt het digitale platform.

Uit onderzoek van InSites Consulting onder bijna tweeduizend Marktplaats bezoekers blijkt dat bijna 40% van de bezoekers bewust ook naar nieuwe producten zoekt en zelfs wel eens een nieuw product koopt via Marktplaats. Van de bezoekers die in de eerste instantie een bezoek brengen aan Marktplaats voor tweedehands spullen, heeft 20% wel eens een nieuw product gekocht.

Eén van de categorieën binnen de Marktplaats zoekselectie waar men het meest open staat voor nieuw is de categorie met producten voor in-en-om-het-huis. Het gaat hier om doe-het-zelf- en verbouw-, huis- en inrichting- en tuin- en terras-producten. Ruim 32% van de mensen die deze categorie bezoekt, zoekt bewust naar nieuwe spullen. Een bijna evenzo groot percentage gaat zelfs daadwerkelijk over tot de aankoop van een nieuw product, aldus Marktplaats. Nog een interessante statistiek: het koopgedrag van 1000 Marktplaatszoekers op mobiel is onlangs onderzocht. Verreweg de grootste groep (218 personen, dus 21 procent) zocht nieuwe producten voor huis- en inrichting producten.