Materiaal besparen bij LVT productie

22-03-2016
Materiaal besparen bij LVT productie

Materiaal besparen bij LVT productie

VIKEN (ZWEDEN)- Vällinge intriduceert op Domotex asia/CHINAFLOOR een machine die LVT vloeren maakt waarbij materiaal wordt bespaard en de vloerdelen dus lichter in gewicht worden.

De machine is ontwikkeld in samenwerking met machinefabrikant HOMAG en maakt gebruik van de kostenbesparende 3D core technology. Dit is een methode waarbij materiaal wordt uitgespaard door groeven te slijpen aan de achterzijde van de vloerdelen zonder dat de stabiliteit in het geding komt. Dit bespaart materiaal, gewicht en vereenvoudigt het transport van LVT vloeren.

Het verwijderde materiaal kan weer opnieuw gebruikt worden, waardoor er tot 20 procent kan worden bespaard op ruwe grondstoffen. En, zoals gezegd, er kunnen nu meer vloerdelen worden getransporteerd met hetzelfde transportvolume. De groevenmachine kan op zichzelf staand worden gebruikt of worden gekoppeld aan andere profielapparatuur en heeft een capaciteit van 30 tot 100 meter per minuut. De machine die in Shanghai tijdens Domotex asia/ CHINAFLOOR aanwezifg is, is de eerste machine die in het openbaar wordt getoond.