Maximaal aanbod voor parketteurs bij groothandel INTR.

01-10-2021
Maximaal aanbod voor parketteurs bij groothandel INTR.

Groothandel INTR. biedt de parketteur een maximaal assortiment. De uitbreiding van het aanbod op dit specifieke onderdeel rechtvaardigt voor het bedrijf een grootschalige uitbreiding van de vestigingen. Het aanbod gericht op parketleggers omvat behalve parket ook alle materialen voor het leggen, afwerken, onderhouden en renoveren van de vloer.

Maximaal aanbod voor parketteurs bij groothandel INTR.

INTR. kent elf vestigingen, verspreid over het land. Volgens productmanager Rick de Vries worden in navolging van de vestigingen in Hengelo en Zwolle alle bestaande vestigingen omgebouwd. Met de verbouwingen wordt volgens De Vries ‘voldoende ruimte gemaakt voor een uitgebreide parketafdeling met uitsluitend producten van A-merken’. INTR. heeft samen met verschillende leveranciers een hoogwaardige vloerenlijn opgezet, met duoplanken van Saffier, traditionele parketvloeren van Lieverdink en gelaagde visgraatvloeren van Barlinek. Parketteurs kunnen kiezen uit onder andere lakken en oliën van Pallmann, Lecol, Floorservice en Osmo. INTR. levert ook handgereedschappen en machines van Wolff, zoals messen, parketstrippers, parketschuurmachines en parketvoegenfrezen. Het bedrijf heeft recentelijk de zaagbladen van EcoTools in het assortiment opgenomen.

Maximaal aanbod voor parketteurs bij groothandel INTR.

Breed parketprogramma
Volgens marketingmanager Joost Heijnen leggen parketteurs zich ook toe op PVC-vloeren. ‘Wij sluiten bij die ontwikkeling aan met een breed assortiment aan lijmen, primers en egalisaties van UZIN,’ stelt Heijnen. ‘We willen onze klanten blijven bedienen met ruime en actuele voorraden, met korte levertijden en met een uitgebreide technische ondersteuning.’ Heijnen noemt het brede parketprogramma in combinatie met het bestaand aanbod en de landelijke dekking van INTR. Points ‘uniek in de markt’.

Maximaal aanbod voor parketteurs bij groothandel INTR.

De aanpak van het bedrijf brengt volgens hem grote voordelen voor zowel klanten en leveranciers. ‘Veel parketteurs kopen producten rechtstreeks in bij producenten zoals Uzin Utz Nederland. Met onze opvatting van dienstverlening kunnen onze klanten hun producten nu op één locatie afhalen op het moment dat het hén het best uitkomt. Onze klanten kunnen bovendien in één keer alle relevante producten bestellen, van alle merken en inclusief aanverwante artikelen en gereedschappen. Wij profileren ons daarmee als de one-stop-shop voor de professionele vloerafwerker.’

Maximaal aanbod voor parketteurs bij groothandel INTR.

Voorraad
De Vries onderstreept dat de meeste producten altijd op voorraad zijn. ‘Parketteurs, projectinrichters en zzp’ers grijpen in die zin nooit mis. Ook niet als het gaat om afwerkingsproducten, schuurmaterialen of gereedschappen. ‘En mocht men bij een opdracht een potje lak of olie tekort komen, dan kunnen zij dat direct afhalen. Zo lopen projecten geen vertraging op’. Producten worden voor wat betreft temperatuur en luchtvochtigheid zodanig opgeslagen dat ze direct verwerkt kunnen worden. Parketteurs kunnen op die manier hun bestelling ophalen, onderweg naar het project. Voor vloeren geldt dat producten anderhalf tot twee weken na de bestelling beschikbaar zijn.

Showrooms
De INTR. Points kennen (straks) per vestiging een uitgebreide showroom. Volgens Heijnen laat de showroom voorbeelden zien van houten vloeren, traditioneel parket en PVC-vloeren, inclusief alle mogelijke afwerkingen. Voor een optimale indruk van de mogelijkheden zijn er bovendien presentatiezuilen ontwikkeld. De parketteur kan ook in gezelschap van zijn (particuliere) opdrachtgevers de showrooms bezoeken. Filiaalmanagers van de INTR. Points hebben kennis van de eigenschappen van de producten en de toepassingsmogelijkheden. INTR. werkt aan een breed aanbod aan technische trainingen. De trainingen gaan gegeven worden in samenwerking met leveranciers. Parketteurs, projectinrichters en zzp’ers kunnen daar vrij aan deelnemen. Insteek wordt niet alleen de overdracht van kennis over het gebruik van producten; ook innovaties en de inzet van het juiste gereedschap moeten aan bod komen.

Compleet assortiment
Uzin Utz Nederland is sinds 2018 eigenaar van Groothandel Forinn en Bosgoed Groothandel. Sinds 1 april 2019 zijn deze groothandels onder de nieuwe naam INTR. actief op de Nederlandse markt. Uzin Utz en INTR. zijn samen vertegenwoordigd op vakbeurs InCoDa.

INTR. beschikt over een compleet assortiment voor professionele vloer- en raamafwerking voor woning-, projectinrichting en parketspeciaalzaken. De toegevoegde waarde van INTR. bestaat uit een klantgerichte benadering, een optimale service en een uitgebreid assortiment van uitstekende producten in A-merken en private labels zoals Saffier vloeren, Nuance raamdecoratie, Wepro rail & roede en horrenprogramma. Uiteraard zijn de merken Uzin, Pallmann en Wolff van Uzin Utz Nederland ook vertegenwoordigd op de INTR.-Points. De hoofdvestiging van INTR. is gevestigd in Deventer. Daarnaast heeft INTR. diverse vestigingen in het hele land. Bij INTR. werken 75 medewerkers.