Meister lanceert High Light-presentaties

Parket Point 05-11-2013
Meister lanceert High Light-presentaties

Meister lanceert High Light-presentaties


VLAARDINGEN – Speciaal voor Nederland zijn er nu twee compacte High Light-presentaties voor de nieuwe parket- en laminaatcollecties van Meister. Want in september presenteerde deze Duitse fabrikant op een huisshow in Rüthe-Meiste 195 parketvloeren, waarvan bijna 100 nieuwe, plus 210 laminaatvloeren, waarvan 110 nieuwe.

 

“Speciaal voor de Nederlandse vakhandel hebben wij compacte High Light-presentaties gemaakt. Want wij willen onze klanten in deze moeilijke tijd niet verplichten voor iedere serie een aparte bok aan te schaffen. Bovendien zijn niet alle vloeren even geschikt voor de Nederlandse markt”, vertelt Jeroen Stam, handelsagent van MeisterWerke in Nederland. “Het leuke, en de kracht, van de High Light-displays is dat onze vijf Nederlandse verdelers samen de krenten uit de ‘Meister-pap’ gevist hebben.” Dit zijn Heditex, Parketgroothandel De Eik, Parket Point, Schadébo en Viehoff Fournituren. De High Light-presentaties van Meister waren 28 oktober te zien op de Meister-dealerdag bij Heditex. Op de foto toont Rick Kooij, een van de vertegenwoordiger van de Vlaardingse groothandel, de compacte laminaatdisplay aan twee klanten.

 

Halve millimeter dieper

De High Light-presentatie voor de parketcollecties telt acht borden met zestien vloeren. De fraaie foto op de achterwand valt direct op. Stam: “Weet je dat alle foto’s in de nieuwe Meister-catalogus gemaakt zijn in Nederlandse huizen en panden?” Wat de vloeren betreft, ziet de Meister-agent vooral veel in de vernieuwingen bij de PD 400-serie. “Ook wij bieden daarmee vanaf nu echt rustieke landhuisdelen met opgevulde knoesten en fraaie scheuren. Met Oak Pure hebben wij bovendien een eiken vloer afgewerkt met matte olie maar dat zie je niet. Dit eiken ziet eruit alsof het onbehandeld is. Vaak zeggen klanten na het schuren dat ze het hout zo mooi vinden en ze vragen dan of dat zo blijft. Met deze vloer kun je deze vraag beantwoorden met een volmondig ja!” Het High Light-display bevat ook een blauwgrijze hoogglansvloer, die er echt uitspringt. “Onze verdelers zien weer vraag naar hoogglans en grijs is nog steeds in”, vertelt Stam. “Bovendien maakt zo’n eyecatcher in je bok het verkoopgesprek los en laat je zien dat je als parketspecialist alle soorten houten vloeren en afwerkingen kunt leveren.”

Ook de serie PC 400 Style | Natuurgeolied heeft er opvallende vloeren bij. Zo is er driestrookslamelparket waarbij de lamellen verschillende breedtes hebben. Stam: “Tussen de lamellen zijn fijne spleetjes gefreesd om deze vloeren een authentieke look and feel te geven. Voor klanten die een vloer met nóg meer beleving zoeken, zijn er 3D-vloeren waarbij sommige lamellen een halve millimeter dieper liggen. Dit geeft een echt driedimensionaal effect. Met PQ 500 heb je lameltegels van 50 x 50 cm, waarmee je makkelijk en snel allerlei blokpatronen kunt leggen.”

 

Masterclic Plus-systeem verbeterd

Voor laminaat is er een compacte display met twee grote bokken, die ieder acht borden met zestien vloeren bevatten. In het midden zitten nog eens zestien kleinere borden met vloeren zonder v-groef. Deze presentatie bevat naast laminaat bovendien vier pvc-vrije kunststof designvloeren van de serie DD 350 S. Speciaal voor Nederland is de nieuwe LD 300 | 25 S Melango. Deze delen zijn niet alleen meer dan twee meter lang, maar ook extra breed. Alle twaalf decors zitten in het display. Tot slot heeft Meister zijn eigen Masterclic Plus-systeem verbeterd. Alle laminaatvloeren zijn hier nu mee uitgerust.

Meister lanceert High Light-presentaties