Meister presenteert nieuwe highlights

Algemeen 02-02
Meister presenteert nieuwe highlights

Op de Domotex in Hannover, die plaatsvond van 11 t/m 14 januari, presenteerde Meister nieuwe highlights op het gebied van vloeren en panelen, die in het jaar 2024 bepalend zullen zijn voor het assortiment.

Meister presenteert nieuwe highlights

Meister presenteerde op de Domotex-beurs in Hannover dit jaar zijn meest recente innovaties. Centraal stond onder andere de nieuwe houten vloer Natureflex HD 100, een duurzame ontwikkeling op het gebied van fineervloeren. Dankzij de speciale productopbouw is er voor het oppervlak 85 procent minder hout nodig dan voor een gangbare meerlaags parketvloer. Dat maakt Natureflex zeer grondstofzuinig. Dit robuuste en gemakkelijk te onderhouden product heeft een van nature fraai oppervlak met een authentiek en levendig kleurverloop. De zeer slanke productopbouw van slechts 8 mm maakt de houten vloer Natureflex een echt milieuvriendelijk en voordelig alternatief voor gangbaar parket, zo stelt Meister.

Meister presenteert nieuwe highlights

Revival van een klassieker: Meister-laminaat

Ook de populaire laminaatcollectie is herzien en gemoderniseerd onder het motto ‘Back to Nature’. Buitengewoon authentieke en natuurlijke eiken decors in verschillende tinten en texturen onderstrepen de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van het assortiment. Speciale aandacht verdienen nieuwe trendformaten zoals het visgraatpatroon of extra brede afmetingen. Edition m8 geeft volgens de fabrikant elke ruimte met zijn vrijwel onzichtbare naden en daardoor schijnbaar eindeloos lange planken een elegante en royale uitstraling.

Meister presenteert nieuwe highlights

Een andere vermeldenswaardige innovatie zijn de akoestische panelen Acoustic Sense, die in de nieuwe collectie Acoustic Sense Wood nu ook verkrijgbaar zijn met oppervlakken van echt hout. Deze combinatie van hoogwaardig hout en veganistisch vilt verbetert niet alleen de akoestiek in de ruimte, maar zorgt ook voor een warme en uitnodigende sfeer. Met het gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen verlegt Meister naar eigen zeggen de grenzen op het gebied van duurzame interieurinrichting.

Meister presenteert nieuwe highlights

Focus op duurzaamheid

De deelname aan de Domotex was voor het bedrijf meer dan alleen een productpresentatie; het was een demonstratie van het engagement voor innovatie, duurzaamheid en designexcellentie. De gepresenteerde producten zijn het resultaat van jaren aan onderzoek aan ontwikkeling, waarbij het streven is de wensen van klanten te vervullen en tegelijk het milieu te ontzien.