Milieukeur voor Marmoleum, Artoleum en Walton

27-09-2012
Milieukeur voor Marmoleum, Artoleum en Walton

Milieukeur voor Marmoleum, Artoleum en Walton


ASSENDELFT - Forbo Flooring heeft onlangs het Milieukeur ontvangen voor haar linoleumproducten Marmoleum, Artoleum en Walton. Bij het Milieukeur gaat het om zowel de milieukwaliteit als de functionele kwaliteit van de producten. Met Milieukeur gecertificeerd linoleum voldoet aan strenge eisen voor het energieverbruik bij de productie, uitstoot van organische oplosmiddelen en gehalten aan zware metalen. Daarnaast gelden eisen voor de verpakking en productinformatie.

 

Binnen tien jaar

Linoleum wordt gemaakt van 97 procent natuurlijke grondstoffen als vlas, lijnzaadolie, houtmeel en pigmenten. Hiervan is 67 procent binnen 10 jaar hernieuwbaar en 40 procent van de grondstoffen is van gerecycled materiaal gemaakt. De linoleumproducten van Forbo zoals Marmoleum, Artoleum en Walton beschikken ook over het Cradle-to-Cradle-zilvercertificaat en andere ecocertificeringen.

In een persbericht zegt Forbo (www.forbo-flooring.nl) dat duurzaamheid en aandacht voor het milieu voor haar altijd belangrijk geweest zijn. “Dat heeft nu ook geleid tot de zeer ambitieuze doelstelling dat wij voor 2015 onze impact op het milieu met 25 procent willen verminderen ten opzichte van 2009.” Forbo berekent dit met het onafhankelijk getoetste LCA-rekenmodel.