Miljoen autokilometers bespaard

03-08-2022
Miljoen autokilometers bespaard

Tarkett recyclet met het terugname- en recyclingprogramma ReStart® zo veel mogelijk installatieafval en gebruikte vloeren. Van de huidige grondstoffen waaruit de vloeren van Tarkett bestaan, is op dit moment 70 procent hernieuwbaar en/of overvloedig beschikbaar.

Miljoen autokilometers bespaard

Het bedrijf wil in lijn met het Klimaatakkoord binnen de hele waardeketen de uitstoot van broeikasgassen reduceren met 30 procent in 2030, ten opzichte van 2019. De ambitie van Tarkett is om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn.

Miljoen autokilometers bespaard

In 2021 heeft Tarkett binnen Nederland 498 ton teruggenomen van hun eigen tapijtcollecties om te kunnen recyclen. Wanneer dit volledig gerecycled is, staat dit gelijk aan ongeveer 1.100 vluchten van Amsterdam naar New York. Ook heeft Tarkett binnen Nederland 62 ton pvc-vloeren ingezameld in hetzelfde jaar, waarbij de vermindering aan CO2-uitstoot ongeveer 192.000 kg is. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van meer dan 1 miljoen kilometers met een personenauto.

Miljoen autokilometers bespaard

Het materiaal dat wordt ingezameld gaat naar één van de acht recyclingcentra van Tarkett. Zo worden tapijttegels lokaal ingezameld in Tarkett’s fabriek in Waalwijk (Nederland) en pvc-vloeren in Clervaux (Luxemburg). De andere recyclingcentra zijn gevestigd in Italië, Polen, Zweden, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.