Minimalisme volgens Quick-Step

13-07-2016
Minimalisme volgens Quick-Step

Minimalisme volgens Quick-Step


WIELSBEKE- De vloeren producent Quick-Step blijft de laatste modetrends op de voet volgen. Na de stadsjungle is het nu de beurt aan het minimalisme. Less is more, zegt men in Wielsbeke.

Ik citeer met plezier de smaakmakers van Quick-Step: "Onder het motto less is more herleiden we het interieur tot zijn minimale bestanddelen. Een overdaad aan spullen zorgt immers voor een chaotische uitstraling." Men heeft het over een uitgepuurde woonstijl, mooi geformuleerd nadat een kleine maand geleden het advies nog was om de huiskamer te veranderen in een oerwoud met planten, palmbomen en tropische vogels.

"Heldere ruimtes hebben een positief effect op huis, lichaam en geest. Tijd om te ontspullen!" Prachtige woorden, maar de bestaande vloer laten liggen hoort uiteraard niet bij dit ontspullen. De Japanse opruim goeroe Marie Kondo pleit voor minimalisme. Niet vreemd in een land waar de beschikbare woonruimte minimaal is en de koopkracht vele treden lager ligt dan in Nederland of België. Maar Quick-Step heeft gelijk: Westerlingen zijn geobsedeerd door Oosterse (opruim)filosofietjes en geven zich dus gretig over aan wit, sereen, verstild en zwijgzaam in het interieur. Een rustpunt in deze tijden van 24/7 online aanwezig zijn, jachtig leven en totaal verdwaasd op Pokemons jagen (wacht even, dat komt ook uit Japan...).

Quick-Step wijst ons op het aanbrengen van subtiele contrasten in deze zee van stilte en reinheid: een vaasje hier of een prentje daar mag, maar niet te veel aanwezig en bescheiden in afmeting en aantal. Marmer, hout, linnen, staal en glas zijn de materialen bij deze trend. En de link met vloeren? Wit, grijs, antraciet en zwart zijn de kleuren voor het minimalisme en Quick-Step heeft een remedie om de sfeer van een ziekenhuis of een koelcel te voorkomen: hout decoren! Zowel in LVT, laminaat of in parket, de Belgische fabrikant biedt een overvloed aan varianten, zo laat men weten. Waarvan akte en op naar de volgende trend. Ik voorspel iets met felle kleuren, drukke prints en veel spullen...

Minimalisme volgens Quick-Step