MKB Toegankelijk

15-06-2018
MKB Toegankelijk

MKB Toegankelijk
INretail heeft op 14 juni naar eigen zeggen als een van de eerste branches een actieplan aangeboden aan minister Hugo de Jonge van VWS met als doel winkels toegankelijker te maken.

Het plan is onderdeel van het landelijke project MKB Toegankelijk van initiatiefnemer MKB-Nederland en gekoppeld aan de site www.mkbtoegankelijk.nl. INretail wil helpen het bewustzijn in de retailsector te vergroten dat iedereen moet kunnen genieten van de winkels. Soms zijn maar kleine aanpassingen nodig om een winkel beter toegankelijk te maken.

Er zijn nog veel drempels weg te nemen om winkelplekken beter toegankelijk te maken en websites te ontsluiten voor bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking. De nieuwe website www.mkbtoegankelijk.nl is een informatiebron voor iedere winkelondernemer die wil bijdragen aan een betere toegankelijkheid. Ervaringsdeskundigen delen er hun eigen ervaringen en er zijn talloze tips te vinden. Voor winkelmedewerkers ontwikkelde INretail samen met MKB-Nederland een miniposter met tips en suggesties.