Moduleo waagt zich ook aan een voorspelling voor 2017

Moduleo waagt zich ook aan een voorspelling voor 2017 | Parketblad
Moduleo waagt zich ook aan een voorspelling voor 2017 | Parketblad
 RIJSWIJK- Wat worden de nieuwe vloeren trends van het komende jaar? IVC, de producent van het creatieve LVT puzzelsysteem Moduleo (dat een jaar geleden werd geïntroduceerd) doet een voorspelling. Uiteraard binnen het straatje van Moduleo.

In 2017 zal de trend naar geometrische ontwerpen verder groeien, volgens de fabrikant. Consumenten zullen ook voor hun vloeren kiezen voor deze eigenzinnige en excentrieke dessins in 2D en 3D. Traditionele consumenten implementeren de geometrische vormen in hun interieur door middel van behang en accessoires. “Echter, sinds de lancering van de Moduleo Moods collectie eerder dit jaar, zien we ook dat men deze grafische vormen op de vloer wil terug zien in de vorm van driehoek, zeshoek en ruitvormige tegels. In hout of steen of een combinatie van beide. Een geometrische vloer geeft de ruimte een opvallende en eigentijdse afwerking die centraal staat als men een creatieve en strakke sfeer wil creëren. Deze look is zeer veelzijdig en werkt goed in de meeste kamers, vooral woonkamers, keukens en badkamers.” Dit is niet vergezocht: de geometrische trend is al vanaf dit najaar merkbaar in stoffen en behang.

“Volgend jaar anticiperen we op de populariteit van de grijze vloer. In de afgelopen maanden, heeft grijs bewezen dé kleurkeuze te zijn voor mensen die een up-date willen geven aan hun slaap– en woonkamers. De look is traditioneel met een moderne twist.” Dat grijs aanslaat zien we ook bij het parket en in de meubelstoffen. Opnieuw raak getypeerd door de Belgen.

“Klassieke interieur looks zullen zeker ook in 2017 populair blijven. Vintage en retro trends zullen zich voortzetten in de woningmarkt, traditionele houten vloeren zijn zeker nog in de mode voor het huis. Of het nu gaat om een modern appartement in de stad, een boerderij of landhuis, de collectie kent een veelzijdigheid die past in iedere omgeving.” Dit is even verwarrend, want met de collectie bedoelt men het LVT van Moduleo. Het is in ieder geval hoopgevend dat een LVT fabrikant nog mogelijkheden ziet voor parket…

Interieurtrends blijven zich verder inspireren door de natuur. Hierdoor voorspellen we dat natuurlijke hout-effect producten met een reliëf populair zullen blijven voor het komende jaar. Als consumenten op zoek zijn naar een warme en gezellige sfeer voor hun huis, is een gestructureerde rustieke afwerking voor woon- en/of slaapkamer zeer geschikt.” Aha, nu naderen we het deel van de boodschap waarin Moduleo naar de voorgrond wordt geschoven.

En inderdaad: “De Impress collectie wordt gekenmerkt door het reliëf en zorgt voor de ultieme realistische en een op de natuur geïnspireerd ontwerp, maar met de extra voordelen van luxe vinyl zoals verhoogde duurzaamheid, een uitstekende warmte- en geluidsisolatie, en een gemakkelijk te reinigen finish.” Impress omvat vijf hout ontwerpen met 22 kleuren, zowel in dryback en klik.

“Het creëren van een unieke look wordt steeds grotere prioriteit en voor volgend jaar, daarom zullen de consumenten worden geconfronteerd met meer opties dan ooit tevoren – het maken van een op maat gemaakte vloer wordt meer toegankelijk voor het grote publiek.” Ook hierop anticipeert de fabrikant met een online vloeren configurator: “De Moduleo Moods roomvisualiser is nu op de website, en dankzij de ruime keuze aan vormen, maten en kleuren beschikbaar, is een op maat gemaakte look nu verkrijgbaar met de klik van een knop.”

Samenvattend: geometrisch, grijs, vintage en retro, texturen. Ik denk dat ze het bij het juiste eind hebben, laten we allemaal in Hannover, Frankfurt en Gent kijken komend voorjaar of het klopt.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen