Mohawk op koers voor milieudoelen

19-07-2016
Mohawk op koers voor milieudoelen

Mohawk op koers voor milieudoelen


CALHOUN, GEORGIA (USA)- Vloeren concern Mohawk Industries, eigenaar van onder andere UNILIN. IVC en Pergo, heeft voor de zevende keer een jaarrapport gepubliceerd met in hoeverre het Amerikaanse concern haar milieudoelen heeft bereikt.

“We zijn zowel economisch als ecologisch gegroeid,” aldus Dave Patton, Mohawk Industries’ chief sustainability officer. “Of we nu een nieuw product lanceren of in een nieuw gebied actief zijn, we zijn in staat om de waarde van onze aandelen te verhogen in combinatie met een structureel duurzaam bedrijfsbeleid.” In het rapport over 2015 dat net online is gepubliceerd zijnde overnames van de IVC Group en KAI Group meegenomen, waarmee het concern haar internationale aanwezigheid onderstreept.

 

Het volledige rapport staat (in het Engels) op www.mohawksustainability.com, de onderstaande highlights hebben de resultaten van 2010 als vergelijkingsbasis voor de groeipercentages. Op de foto: het recyclen van afval bij Mohawk.

Vermindering van afval overschrijdt het gestelde doel voor het jaar 2020. Gestelde hoeveelheid vermindering watergebruik voor 2020 is al voor 95 procent bereikt. Gereycled productie afval en de hoeveelheid gekocht gerecycled materiaal spaarde in totaal 7.4 miljard US pond aan afval uit. Introductie van Impressions: vloermatten van rubber gewonnen uit gerecyclde autobanden en volledig gerecycld PET materiaal. Verwerking van meer dan 44 miljoen pond gerecycled PVC materiaal in de Moduleo designvloeren van IVC. Zestien procent meer medewerkers dan in 2014.