Muboma geeft lezing en demonstratie

30-06-2017
Muboma geeft lezing en demonstratie

Muboma geeft lezing en demonstratie


HILVERSUM - Op 15 mei zijn diverse vakmensen (37 in totaal) uitgenodigd door Ruud Boom van Muboma voor een lezing en demonstratie. Hieronder een kort verslag van een bezoeker, Gerard van de Kamp van Europa parket.

"Op 15 mei kwamen 37 vakmensen uit de branche op uitnodiging van Ruud Boom bijeen in Hilversum. Ruud Boom, onafhankelijk deskundige in parketvloeren en aanverwante artikelen, gaf een zeer interessante lezing en demonstratie over vocht meten, het gebruik van diverse apparatuur hiervoor, aangevuld met belangrijke tools om een parketvloer veilig en volgens legvoorschriften te plaatsen."

"De bouwvloeren zijn dermate veranderd en divers dat kennis hiervan voor de branche van groot belang is. Ook het meten van houtvocht kwam aan de orde. Het is van groot belang, zeker ook met vloerverwarming systemen, dat houtvocht in orde is. Vaak wordt dit verkeerd gemeten. Veel parketzaken weten niet dat er altijd dwars op de nerf van het hout gemeten moet worden. Anhydriet bouwvloeren wordt ook steeds meer toegepast, ook hier gaf Ruud de nodige informatie."

"Hoewel niet in de lezing opgenomen kwam ook nog vloerverwarming ter sprake. Vaak gaat het hier fout door het niet volgen van opstook protocollen of verkeerd materiaalgebruik bij het dichtmaken van de sleuven. Al met al een zeer leerzame avond die werd afgesloten met een heerlijk verzorgd buffet. Er werd nog even lekker nagepraat door de branchegenoten. Goede kennis is belangrijk voor het veilig plaatsen van vloeren. Deze avond werd dan ook door alle aanwezigen zeer gewaardeerd."

De reden waarom ik dit korte verslag integraal afdruk is dat ik graag aandacht besteed aan Ruud en zijn grote hoeveelheid (onafhankelijke) vakkennis, maar het soms lastig is om hem te spreken vanwege zijn drukbezette agenda. Bij deze, Ruud! Met dank aan Gerard van de Kamp.