MultiBuddy wint Arboprijs FNV Bouw

MultiBuddy wint Arboprijs FNV Bouw | Parketblad


RIJSWIJK – Tegelzetter Twan Geelen uit Roermond is de winnaar van de Arboprijs FNV Bouw 2012. Met zijn MultiBuddy is het leggen van vloertegels voortaan veel minder belastend voor rug, polsen, knieën en schouders. Ook interessant voor parketteurs!

 

Twan Geelen heeft een prijs van 10.000 euro gewonnen om zijn uitvinding verder in de markt te zetten. “Het idee van de MultiBuddy kwam in mij op toen ik terugkwam van de fysiotherapeut, waar ik was voor rugklachten”, vertelt de tegelzetter. “Ik ging naar het werk, pakte een pleisterspaan, boorde daar acht schroeven door en het prototype was klaar. Met dit hulpmiddel kunnen tegelzetters, parketleggers, stoffeerders en leggers van siergrindvloeren aantoonbaar gezonder werken.”

 

Veilig en gezond

FNV Bouw reikt elke twee jaar de Arboprijs uit voor uitvindingen die de bouwnijverheid aantoonbaar gezonder en veiliger maken. Dit jaar was er het recordaantal van 37 inzendingen. De kwaliteit daarvan was volgens de jury erg hoog. Onder de overige vier finalisten was ook timmerman Ger de Weerd met zijn zaagtafelverplaatser. Je kunt de video’s van alle finalisten bekijken op www.fnvbouw.nl/arboprijs.

“FNV Bouw besteedt veel aandacht aan goede werkomstandigheden en is nooit te beroerd aan de bel te trekken als deze dat niet zijn”, zegt vice-voorzitter Charley Ramdas. “Maar we willen ook ideeën stimuleren en belonen die werken veilig en gezond maken. De Arboprijs is een uitgelezen middel om in de stoere bouwwereld meer bewustwording te creëren bij zowel werknemers als werkgevers.”
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen