Nieuw egaliseermiddel voor vloerverwarming

Nieuw egaliseermiddel voor vloerverwarming

F. Ball lanceert Stopgap 1600, een nieuw sneldrogend, met vezels verrijkt egaliseermiddel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik op vloerverwarmingen.

Nieuw egaliseermiddel voor vloerverwarming

Stopgap 1600 kan met een laagdikte van tussen 3 - 40 mm worden aangebracht op binnenvloeren met electrische of watergedragen verwarmings- en koelingssystemen in woonhuizen en bedrijfspanden.

Darren Kenyon, Sales Director bij F. Ball: “Het merendeel van de vloeren in nieuwbouwprojecten, alsook in de segmenten renovatie en verbouwing, heeft een ingebouwd verwarmingssysteem. Dit betekent dat met grotere laagdiktes moet worden geëgaliseerd dan een regulier egaliseermiddel. Bovendien moet het geschikt zijn voor diverse typen ondervloer. De garantie van F. Ball geeft de zekerheid dat het product gedurende de volledige levensduur van de vloerinstallatie goed functioneert, zolang de geadviseerde vloervoorbereiding en vloerinstallatieprocedures in acht genomen zijn.”

Egaliseermiddel voor diverse ondervloeren

Het product is geschikt voor gebruik op diverse soorten absorberende en niet-absorberende ondervloeren, waaronder zand/cement dekvloeren, beton, houten vloerplaten, granito, terrazzo, epoxy en polyurethaan harsen, ceramische en natuurtegels, alsook Stopgap vochtschermen.  Na aanbrengen is de egalisatie 3 uur later al beloopbaar, en 12 uur later al te stofferen.

Stopgap 1600 is verkrijgbaar in zakken van 20 kg.  Verbruik is circa 3,7 m² bij een laagdikte van 3 mm.