Nieuw van Pallmann: P3 Neu dispersielijm

07-03-2016
Nieuw van Pallmann: P3 Neu dispersielijm

Nieuw van Pallmann: P3 Neu dispersielijm

HAAKSBERGEN- Met de Pallmann P3 Neu introduceert Unipro, naar eigen zeggen, als eerste in Europa een lijmsysteem voor parket waarbij het systeem kan worden aangepast aan de ondergrond.

Nieuwe ontwikkelingen en verbeterde recepturen hebben ertoe geleid dat parketteurs zélf de inlegtijd kunnen bepalen, door al dan niet gebruik te maken van de voorstrijk UZIN PE 385. Pallmann slaat met de 1-component dispersie parketlijm Pallmann P3 Neu een nieuwe weg in waarbij alles draait om snelheid. De Pallmann P3 Neu is een oplosmiddelvrije en zeer waterarme dispersielijm waarmee het parket niet alleen makkelijk verlijmd wordt maar – indien gewenst – ook zeer snel. En juist het ‘indien gewenst’ maakt dit systeem zo bijzonder, aldus de fabrikant.

Na het aanbrengen van de Pallmann P3 Neu kan direct begonnen worden met het inleggen van het parket: de inlegtijd is 10-15 minuten. Tevens maakt de zeer snelle droogtijd het mogelijk het parket al na 24 uur te schuren en te lakken of te oliën. Een korte inlegtijd is niet altijd gewenst. Het nieuwe lijmsysteem van Pallmann maakt het mogelijk de inlegtijd met ruim 40% te verlengen naar 20-25 minuten, door gebruik te maken van de unieke voorstrijk UZIN PE 385. Ook in combinatie met deze voorstrijk van UZIN geldt dezelfde zeer snelle droogtijd en kan eveneens al na 24 uur worden begonnen met het schuren en lakken of oliën van de verlijmde parketvloer.

Met de P3 Neu is Pallmann, volgens de fabrikant, erin geslaagd het vochtgehalte in de lijm met maar liefst ⅓ terug te dringen. Door het zeer lage aandeel water in de lijm treedt er minder spanning en vervorming van het hout op, wat het uiteindelijke legresultaat ten goede komt.