Nieuwbouw HMC Rotterdam opgeleverd

02-09-2015
Nieuwbouw HMC Rotterdam opgeleverd

Nieuwbouw HMC Rotterdam opgeleverd

ROTTERDAM- Het oude gebouw van het HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur in Rotterdam heeft plaats gemaakt voor de nieuwbouw. In de zomervakantie is er hard gewerkt om de nieuwbouw klaar te maken voor het nieuwe schooljaar.Afgelopen maandag stroomden er ruim 1600 leerlingen in een geheel nieuw gebouw binnen. Locatie directeur Denny Terlouw: “We wilden graag een bruisende leeromgeving maken waarin leerlingen samenwerken aan praktijk- en leeropdrachten. De beleving en ervaring van onze creatieve opleidingen en de prachtige producten die we jaarlijks maken, speelden een belangrijke rol bij de realisatie. We vonden het erg belangrijk dat onze (oud)-leerlingen en docenten mee konden denken met de nieuwbouw. De docenten hebben zich onder andere bezig gehouden met het interieur, waarbij ze al het meubilair hebben uitgekozen en meegedacht hebben met het kleurenpalet van de nieuwbouw. Oud-leerlingen, zoals Sjoerd Vroonland en Anne Blussé van Oud-Alblas hebben diverse interieurelementen ontworpen, zoals de receptiebalie, die gemaakt is van een echte boomstam en een catwalk tafel van maar liefst 12,5 m², die uit de vloer lijkt te groeien.”

Het komende schooljaar worden de bestaande werkplaatsen en praktijkruimtes van ca. 4.500 m2 ingrijpend gerenoveerd. Dit wordt gedaan in fases, zodat de school door kan draaien. Naar verwachting is het gehele project rond de zomer van 2016 afgerond. “We hebben dan een totaal nieuwe school van een combinatie van hergebruik en nieuwbouw. Het is mooi om te zien dat onze kernwaarden; creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap terug te zien zijn in het gebouw”, vertelt Terlouw.

Het HMC, ook wel bekend als Hout- en Meubileringscollege, is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, met onderwijslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Door middel van professionele docenten en intensieve contacten met het bedrijfsleven worden de leerlingen opgeleid voor een beroep in de praktijk. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her-, en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en deeltijdopleidingen.