Nieuwe bedrijven Fair&Precious

Nieuwe bedrijven Fair&Precious

Het Fair&Precious programma, gelanceerd door het ATIBT, verwelkomt 3 nieuwe bedrijven die duurzaam beheer van tropische bossen promoten: Mil Madeiras in Brazilië, Alpicam - Grumcam in Kameroen en Maderacre in Peru.

Nieuwe bedrijven Fair&Precious

Dit initiatief, waarmee Fair&Precious voet aan wal zet in Latijns-Amerika, streeft naar de bescherming van 6,5 miljoen hectare tropisch bos, met een streefdoel van 9 miljoen hectare in 5 jaar.

Mil Madeiras (beheer van 600.000 hectare bos), Alpicam - Grumcam (beheer van 400.000 hectare bos) en Maderacre (beheer van 270.000 hectare bos) voegen zich bij een groep die al bestaat uit CIB Olam en IFO Interholco in de Republiek Congo, Precious Woods en Rougier in Gabon en Pallisco CFIM in Kameroen. Met de komst van deze nieuwe bedrijven versterkt Fair&Precious haar aanwezigheid in Afrika en zet zij haar eerste stap in Latijns-Amerika.

Fair&Precious erkent alleen onafhankelijke certificaten

Fair&Precious erkent alleen FSC- en PEFC-PAFC-certificeringen die zijn uitgegeven door onafhankelijke auditors, die garanderen dat wordt voldaan aan de strengste normen voor duurzaam bosbeheer.

Elk bedrijf of distributeur in de houtindustrie, maar ook elke consument, kan dit cruciale initiatief steunen door alleen hout te kiezen dat gecertificeerd is als zijnde ‘duurzaam bosbeheer’.