Nieuwe cursussen Timber Training Center

Nieuwe cursussen Timber Training Center | Parketblad


ZOMERGEM – Het Timber Training Center (TTC) heeft voor dit jaar een aantal nieuwe cursussen op de agenda staan. ‘Plaatmaterialen’ vindt plaats op 19 februari op de Hogeschool Gent onder begeleiding van de heer Decolvenaer. Hierbij wordt alles behandeld van spaanplaat tot en met massief HPL. Deze cursus is ontwikkeld voor degenen die een goede basiskennis over een ruim assortiment van plaatmaterialen willen opbouwen.

De cursus ‘Naaldhout’ wordt gegeven op 28 januari, eveneens op de Hogeschool Gent, door de heer Vanlishout en gaat over productie, verschillen, eigenschappen, kenmerken, toepassingen en belangen. De cursus ‘Wou u echt de verschillen kennen!’ wordt gegeven op 3 en 31 maart door de heer Beeckman. Hier worden tal van houtsoorten besproken, van Dark Red Meranti tot en met Afrikaans Mahonie.

Tot slot is er op 4 juni de cursus ‘Houtanatomie’. Deze is ook onder leiding van Beeckman maar dan op een andere locatie, namelijk het Laboraty for Wood Biology and Xylarium in het Royal Museum for Central Afrika te Tervuren. TTC biedt diverse hout- en managementopleidingen, die door academisch geschoolde trainers worden verzorgd. Het TTC is actief in België, Nederland en Frankrijk en bestaat al meer dan tien jaar. Dit opleidingscentrum richt zich op bedrijven die zich willen ontwikkelen binnen de hout- en bouwsector. Daarbij wil het TTC het menselijk potentieel stimuleren tot verhoging van service en inzet op een ecologisch verantwoorde wijze. Inschrijven is nog mogelijk en er is gelegenheid voor een diner en drankje. Meer informatie: www.timbertrainingcenter.com.

 
Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Parketblad nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen