Nieuwe generatie stof- en waterzuigers van Kärcher

17-05-2017
Nieuwe generatie stof- en waterzuigers van Kärcher

Nieuwe generatie stof- en waterzuigers van Kärcher


MADE - Kärcher lanceert een nieuwe generatie stof-/waterzuigers met verbeterde automatische filterreiniging (Tact). Bij deze lancering gaat het om vier nieuwe modellen (NT 30/1 Tact L, NT 30/1 Tact Te L, NT 40/1 Tact Te L en NT 50/1 Tact Te L).

Deze modellen hebben. volgens Kärcher, elk een constante hoge zuigkracht, zelfs bij grote hoeveelheden fijn stof. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe stof-/waterzuigers is er goed gekeken naar alles wat belangrijk is voor de kritische professional in de bouw. Excellente zuigprestaties, eenvoudige en aangename bediening, robuustheid en duurzaamheid. Door de slang aansluiting in de kop te integreren is het netto volume in het reservoir vergroot en is hierdoor ook nog eens eenvoudiger te ledigen. "Ons bekende filter reinigingssysteem Tact is nog efficiënter en stiller geworden. En ook bij de uitrusting en toebehoren is er alles aan gedaan om zuigen nog sneller, eenvoudiger en comfortabeler te maken", zo stelt de fabrikant.

Het Tact-systeem reinigt automatisch het vlakfilter van de stofzuiger door middel van een plotse ommekeer van de luchtstroom – zonder werkonderbrekingen of merkbaar verlies van zuigkracht. In vergelijking met de vorige generatie wordt het stof nu uitgeblazen met een groter luchtvolume. Via de centrale draaiknop kiest de gebruiker een reinigingsinterval van 15 of 60 seconden – afhankelijk van de hoeveelheid stof. Naast een constante zuigkracht zorgt het Tact-systeem voor lage onderhoudskosten en een langere levensduur van het filter.

De accessoires kregen een upgrade en vereenvoudigen het gebruik – ook over langere periodes. De ergonomische bocht ligt comfortabel in de hand dankzij het rubber dat in de ronding werd verwerkt. Grotere clips aan de zuigmond vergemakkelijken een snelle wissel van de opzet stukken voor stof- en water zuigen, zonder gereedschap. Gereedschapsboxen blijven veilig vastzitten in een vlakke, antislip opslagzone bovenop de stofzuiger. De accessoires worden opgeborgen in de speciale uitsparingen in de machine. Dankzij de flexibele opbergruimte kunnen slang en netsnoer veilig opgeborgen worden. Grote metalen zwenkwielen en een veiligheidsbumper vooraan de behuizing garanderen een lange levensduur, zelfs bij veeleisende omstandigheden.

Alle modellen zijn gecertificeerd stofklasse L. De Te-versies hebben een geïntegreerd stopcontact voor het aansluiten van elektrisch gereedschap. De zuigturbine start van zodra het gereedschap aangezet wordt. De NT 50/1 Tact Te L beschikt over een olie bestendige, geïntegreerde afvoerslang voor eenvoudig afvoeren van vloeistoffen. De meneer op de foto zou in ieder geval een masker met een P2 filter moeten dragen...

Nieuwe generatie stof- en waterzuigers van Kärcher